Манні ПАКЬЯО vs. Брендон РІОС + огляд

Зима прийшла... на евромайданах жах що коїться... стоп стоп стоп, куди це я?
Зима прийшла... прийшла пора описати що відбувалося, чи що відбудеться на засніжених світових боксерських майданах, про що важливе я не поділився своєю думкою. Але загалом сьогодні я буду описувати як я побачив поєдинок Манні Пакьяо vs. Брендон Ріос, який відбувся 23 листопада 2013 року в Макао Китай, у велтервейті до 66,7 кг.
Манні Пакьяо вернувся після дуже довгої паузи, можливо найдовшої в його кар'єрі, боксера(в Манні є ще політична кар'єра). Останній свій поєдинок Пакмен провів в грудні минулого року в MGM GRAND Лас Вегас, проти Х.М.Маркеза. Той поєдинок, який завершивися сенсаційним брутальним нокаутом для Манні, був ЧЕТВЕРТИМ, він мав назву "Пакьяо-Маркез 4", чесно кажучи зразу я і не згадаю чи ще були в сучасній історії протистояння які тривали 4 поєдинки! Хуан Мануель Маркез являється головним суперником Пакьяо на протязі всієї кар'єри!
Цей поєдинок було показано на HBO PPV. Організовано зусилями Top Rank Боба Арума, і телегігантом HBO boxing, це я назвав головних організаторів. Поєдинок був титульний, але я не буду описувати назву цього титулу, тому що він є не важливий і не престижний. Пакьяо, 34 роки, 18 років на профі ринзі, ставав чемпіоном у 8-ми вагових категоріях - це абсолютний рекорд, починав свою кар'єру у ваговій категорії до 50,8 кг, і на мою думку боксер десятиліття! Саме по цим причинам, знову ж таки на мою думку, пенсія Пакьяо не за горами. Вже зараз можна спостерігати його спад, два попередніх поєдинки він програв, що правда перший сумнівно, але це не важливо, спад в Манні помітний, став більше пропускати, зарідшали перемоги нокаутом, а їх за останні роки взагалі не було, само собою рівень суперників високий! але не цього разу. Брендон Ріос, американць, більше схожий на мексиканця, простий в плані техніки боксер. Ріос твердолобий впертий слаггер, який здатний лише на пресинг, не важливо якою ціною, всі його поєдинки видовищні, він сам багато пропускає, але робить ставку на пресинг і потужні удари. Класний боксер, але далеко не рівня для філіпінського дива Манні Пакьяо. Ріос поступається для Пакмена по всім показникам, результатом цього була перемога Пакьяо рішенням суддів. Ріос був розумно підібраний для Пака, пілся поразки нокаутом дуже часто для боксерів пропонують слабких суперників, щоб знову повірити в себе. Мою статтю-огляд напередодні цього поєдинку можна прочитати в "Осінь з HBO".
тріумфатор вечора боксу в Макао
На мою думку Манні Пакьяо повинен був нокаутувати Брендона, але як я вже казав Манні останні роки задовольняється перемогами рішенням суддів, хоча я б не сказав би що він задоволений.
Зірок на цьому вечорі боксу хватало, а саме Руслан Проводніков, Мігель Котто, Девід Бекхем і Періс Хілтон!!! самі вони прилетіли, чи їх попросили, мені не відомо, хоча в Китай? думаю їх по просили і про фінансували! Це для антуража, оскільки це PPV, то Арум і НВО робили все для того щоб було максимально велике число покупок платних трансляцій! Звідси і відповідь на запитання, чому такий поєдинок відбувся в Китаї? а тому що китайців є дуже багато, і велика вірогідність на продажу великої кількості покупок, даже перед поєдинком називалася приблизна цифра, але я її не запамятав. Я взагалі ставлю під сумнів два останніх PPV від НВО. Перший це Бредлі-Маркез - поєдинок без сумніву дуже цікавий, але американці полюбляють іншого виду поєдинки, вони полюбляють побоїща, розгроми в ринзі, а не ту шахматну партію де в ендшпілі переміг Тімоті Бредлі, хоча для мене цей бій був дуже цікавим, плюс я люблю шахи. Так само як і цей поєдинок, Пак-Ріос, в США я думаю розраховувати на великий успіх шансів не багато було б. Нерівні сили учасників двобою ніколи не цікавили американців! В Європі, Азії люди по простіші, можливо причина це те що такого маштабу вечори боксу тут не відбуваються! Тепер я переходжу до самого поєдинку, скажу на перед все було досить прогнозовано.
Поєдинок розпочався в активному стилі, тому що в ринзі два агресора. Перевага Манні Пакьяо в швидкості кидалася в очі зразу ж пілся стартового гонгу. Відповідь на запитання яке мене цікавило, чи відновився Пакьяо психологічно? відповідь так, це було помітно, Манні як завжди йшов у перед, залишався на короткій дистанції і проводи багато ударні комбінації. Виходить Гендлін старший був правий, коли казав що з Пакьяо все буде гаразд, це ще раз доводить авторитетність цього фахівця. Попри все Манні пропускав багато, як на нього, зрозуміло що тут все відносно, що для Манні багато то для інших ні. Поєдинок виглядав конкурентно до останьої хвилини 4-го раунду, тоді потужні удари Пакмена були все влучнішими, до честі Брендона від не погано працював корпусом, і прикривався блоком. До мінусів Манні, як на мене погіршилася робота ніг, в тому плані що після деяких(не багатьох) атак тягнувся за ударами, не часто. Можлива причина в тому що в цьому поєдинку в команди Манні Пакьяо не має Алекса Арізи, одного з найкращих спеціалістів по фізичній підготовці, Роач його вигнав. Весь бій пройшов в такому ключі, Манні вривається на ближню-середню дистанцію з серією ударів під різними кутами, Ріос це все терпів чекаючи за блоком, з кожним раундом перевага Манні Пакьяо збільшувалася. Завершився поєдинок справедливою перемогою Манні Пакьяо, одноголосним рішенням всіх трьох суддів. Повернення відбулося, тепер пора розпочати пошуки "по-спавжньому" гідного суперника, ми привикли що суперники Манні Пакмена Пакьяо найвищого гатунку! Я б хотів би Бредлі-Пакьяо 2, Мейвезер-Пакьяо, чи Альварез-Пакьяо.
+ огляд
30 листопада Квебек Канада, українець Ізмаїл Сіллах поступився нокаутом у другому раунді для росіянина Сергія Ковальова, результат не був сенсацією, але на такий швидкий розвиток подія я не очікував. Прев'ю до цього поєдинку можна прочитати в цій статті.
Як повідомляє інтернет журнал vringe.com наступним суперником Олександра Усика стане колумбієць Е.Мендоса, в якого при 30-ти перемогам 15 поразок! Цей поєдинок відбудеться в Броварах, в черговому вечорі боксу від К2. Детальніше тут!
На завершення календар від vringe.com 7-го грудня відбудеться поєдинок між Девоном Александером і Шоном Портером - поєдинок титульний. Також сьомого числа буде проводити поєдинок дуже перспективний Гільєрмо Рігондо, суперник Джозеф Агбеко - поєдинок за два титули. 14-го грудня мега подія, Бронер-Майдана - титульний, буде цікаво. 18-го січня канадське дербі, Жан Паскаль проти Лучіана Буте - титул не важливий. 1-го березня мега подія, титульний поєдинок Василя Ломаченка проти Орландо Салідо. Салідо це вже вищий ешелон!!! Дві сенсаційні перемоги над Лопесом ролять його над небезпечним для українця! Мушу сказати що чим довше до поєдинку, тим більш можливі зміни, із зміною суперника, травмою ітд. не завжди але буває. Повний детальний огляд-анонс тут. Мир Всім!
Фото взято з офіційного сайту телеканалу HBO by Will Hart, на http://www.hbo.com можна дізнатися анонси, статті, фото, відео і інше.

Коментарі