ХТО БОКСЕР ДЕСЯТИЛІТТЯ?

Напротязі останніх років в світі боксу йдуть дебати на тему хто боксер десятиліття? Для мене це було питання на яке я сам собі не міг відповісти... до сьогодні! Тому що є два напрямки(принаймі для мене) за якими це вимірюється. 1) талант, навики, і те як певний боксер справлявся зі своїми суперниками на протязі цих років. 2) шрам в історії боксу який залишає після себе певний боксер. Якщо рахувати по першому напрямку то це беззаперечно король poun for pound Флойд Мейвезер мл. (43-0,26).
На мою думку Флойд є най талановитішим  і най швидшим боксером в історії боксу!!! Майже всі свої перемоги він здобував легко(окрім Котто і Оскара). За останій поєдинок(проти Котто), Мейвезер отримав рекордні 32 мільйони доларів, це невраховуючи прибуток від PPV значні права на які має Флойд.
Но якщо рахувати по другому напрямку то тут мені кажеться переможець Манні Пакьяо (54-5-2,38). Цей зірковий філіпінець змушував говорити про себе безпереривно десять років. З того моменту як він нокаутував легендарного мексиканця Марко Антоніо Барреру(листопад 2003р.).
Якщо коротко описати за рахунок чого Манні на слуху у всіх, то це більш за все, навіть не за імена легендарних опонентів(в Манні їх було дуже багато), а за те що він виступав і ставав чемпіоном у 8-ми вагових категоріях, що є абсолютним рекордом!!! На Філіпінах  всі сілдкують за боями Пакьяо, це справжня манія. Він там як Бог(щось подібне було з Тринідадом в 90-ті в Пуерто-Ріко). Плюс Манні Пакьяо є ще конгресменом у своїй країні, і був би президентом було б бажаня.
І от виходячи з цих данних треба зробити висновок ХТО БОКСЕР ДЕСЯТИЛІТТЯ???
В твіттері легендарні експерти не спішать ділитися своєю думкою, вони бояться помилитися, або чекають поки хтось із цих боксерів програє, щоб залишився лише один. Так і сталося Манні Пакьяо програв брутальним нокаутом! Но що це міняє??? Манні і до того програвав нокаутом. Але за це десятиліття що Пакьяо провів, ДВОХТИСЯЧНІ РОКИ памятатимуть дуже довго!!! З відси і висновок до якого я довго не міг дійти.

Коментарі

Дописати коментар