Нічия, приємлемий результат бою Канело vs Головкін

Нагадаю що вчора в ночі в Лас Вегасі на T - Mobile Arena відбувся найбільш очікуваний поєдинок року Генадій Головкін проти Сауля Альвареза. Завершився він в нічию. На мою думку нічия є приємлемим результатом, хоча я вважаю що кращим був Канело Альварез, причини я перечислив тут. Я віддав 7 раундів для Канело і 5 для Головкіна. Та стаття була написана відразу після поєдинку, вона получилася емоційна, тому що поєдинок був емоційним. В ньому були два повороти, чого не часто побачиш взагалі, а тим паче в такому поєдинку.
Як на мене є шість раундів де переваго одного з боксерів очевидна, це 1-3 та 10-12 вони за Канело Альварезом! А з 4-9 що залишилися вони залишили по собі двояке враження. Від того що Сауль втомився він постійно відступав, і частенько був зажатий в канатах, та кутах рингу. Виглядало це мягко кажучи не на користь Альвареза. Канело пропускав в таких епізодах більше ніж попадав. Зазвичай цей спрут казахстанця починався з другої половини раунда. Перша була частенько за Канело! А цього мало хто пам'ятає!!! Саме по причині цих середніх раундів, де не зважаючи на хороші моменти Канело, на думку спадає лише те що він включав задню передачу та бігав від GGG. Ось чому було двояке враження. Саме по цій причині я не осуджую судів цього поєдинку. Відмічу лише що Аделаїда Бьорд була не права давши 10-2 на користь Канело. І цим самим підявиши скандал. Я чесно не розумію причини сканалу!?! Даже якщо вона дала б шість раундів кожному, то всерівно була б нічия!

Що Альварезу помішало перемогти? На мою думку це втома, але чому Канело втомлювався до середини поєдинку?
Можливо, це була його форма, в це важко повірити з огляду на його професійну етику. Можливо додаткова вага вплинула на його витривалість. Можливо уповільнив Альвареза
Головкін своїми потужніми ударами. Можливо була така тактика, щоб бути рухливим на протязі цілого бою, прийшлося економити сили. Якби там не було, якщо Канело хоче перемогти в реванші, йому потрібно проблему витривалості вирішувати!
Нічия приємлемий результат.
Про Головкіна.
Ми знаємо Головкіна як руйнівника, як нокаут артиста, домінатора, термінатора ітд., як дуже агресивного панчера. Але ось що трапляється коли він зустрічається з суперниками його рівня, топовими опонентами його вагової категорії. Перший топ суперник GGG був Дені Джейкобз, і що ми побачили, рівний бій з перевагою американця. Другий топ суперник Генадія Канело Альварез, і що получається? нічия в дуже рівному двобої, на мою думку Сауль був кращий. І що ми бачимо на виході? Всі ці нокаути, вся ця слава не зупинимого термінатора, все це дієво на супернках нижчої ліги, і я про це постійно говорив! На топ рівні не так легко нокаутувати собі рівного. Саме по цим причинам я вважаю що Головкін завждив був тіршки переоцінений. Згадайте Мозлі чи Тринідада, ці хопці рубили з ніг собі рівних, топ боксерів їхнього часу в праймі, а в Шейна інших суперників і не було!
На завершення скажу. Якщо Канело не вирішить проблеми з витривалісттю, а це не так легко зробити, то є велика можливість що реванші нічого нового не покаже.
Мир Всім!

Коментарі