Кріс Юбенк мл. vs Генадій Головкін. Що буде якщо вони зійдуться в ринзі? ВЕЛИКА СТАТТЯ!

Чи справді Головкін міг побоюватися Юбенка молодшого?

Декілька днів назад я писав, що Головкін в 2016 році маючи можливість провести поєдинок з Крісом Юбенком мл., обрав Келла Брука, тому що, на мою думку, побоювався його! Якщо не помиляюся там даже переговори йшли з командою британця. Тоді Генадій поступив дуже розумно, він обрав не менш іменитого суперника, але значно меншого!!! Брук з велтервейту, а GGG з міддлвейту. Тобто на бумазі все виглядало хорошо, і інтерес до бою був великий. 
Альварез-Головкін без спору дуже цікавий поєдинок, на мою думку головна подія року! Два топ боксери в праймі! Це обіцяє екшин! 
І знову ж схожа ситуація, Головкін більший за Альвареза, він значно крупніший! І саме це зіграє ключову роль! Всі хто говорять про цей поєдинок, експерти, аналітики, боксери, всі відзначають що казахстанець значно більший за Канело, і саме на цьому будується їхній прогноз! Я багато імен не згадаю, але точно памятаю що Джимі Лемплі та Андре Уорд саме так вважають. На їхню думку перемогу здобуде Головкін, тому що він більший!
Ось тут ми підходимио до головної теми. Що буде якщо Генадій Головкін зійдеться в ринзі з Крісом Юбенком? хлопцем який не поступається габаритами казахстанцю. Для цього нам потрібно детальніше роздивитися Юбенка мл. Якщо про Головкіна нам більше відомо, його поєдинки викликають більше інетересу, то бої британця притягують значно менше уваги, а дехто з можливих читачів взагалі не бачив жодного поєдинку Кріса. 
Я побачив сильні сторони британця в бою з Абрахамом, і мені захотілося подивитися на його слабкі сторони. І я їх побачив Я спеціально переглянув поєдинок який Юбенк програв, а саме бій з Біллі Джо Сондерсом в 2014 році. Не зважаючи на те що бій був рівним, Юбенка я не впізнавав! Тому хлопцю тоді було 23 і його кар'єра лише розпочиналася, здається пройшло лише три роки, а Кріс Юбенк встиг провести аж сім поєдинків! і замітно підріс за той час.
На мою думку що бій з Абрахамом що з Сондерсом, не можна вважати показовими! Артур був дуже пасивний, і до того ж менш атлетичний. Бій з Біллі Джо, тоді британець лише формувався. Що спільного в цих боях, то це розмашистість ударів, і так само які 3 роки назад Юбенк мл. після промахів залишатися на ударній дистанції, та й взагалі не рідко промахується, і епізодами деяка розхлябаність присутня, не завжди. Ще з мінусів. Я думаю що гіпотетичний шанс пропустити лакіпанч в Кріса Юбенка значно вищий ніж зазвичай в боксерів його рівня!
В Головкіна теж є мінуси, і їх більше ніж могло б бути в одного з лідерів р4р! Повний портрет Генадія, де я все розложу по полкам, буде завтра, в новому пості. А зараз коротко. Головкін Головкін не дуже активний, я б сказав пасивний, робить паузи. Проти хорошого боксера, відчуває проблеми з доставкою потужнього правого. І можливо найбільший мінус, це приймання ударів на блок! Європейський стиль. Він не качає маятник, відходить по прямій назад, і дуже багато приймає на блок! Це взагалі дуже погано, а з таким як Юбенк це може дорого коштувати! Головкін не є дуже сильним в інфайтингу, на короткій дистанції так, але не в інфайтингу. Для Уорда це був би подарок. На рахунок пропущених ударів. Головкін їх пропускає, і як для верхівки р4р, мені кажеться пропускає багато!
Може скластися враження, навіщо взагалі думати про цей поєдинок, якщо Канело vs. Головкіна  зніме всі питання щодо лідера дивізіону, та 2-го рядка pound 4 pound. Даже якщо GGG переможе, а я до цього схиляюся, то поєдинок проти Юбенка буде досі дуже актуальнй. Тому що, повторюся, Кріс не поступаєтся, а може і переважає по габаритам Генадія. Плюс він дуже рухливий, швидкий, і бє дуже сильно, і головне, може підтримувати високий темп на протязі 12 раундів! А якщо тренер надоумить британця триматися дальньої дистанції, і пострілювати джебом погрожуючи правою, тоді і зовсім ми отримаємо інтригу! Саме тому я захотів розібратися в цій темі.
Тепер про бій.
Я бачу два основних сценарія про якому буде розвиватися поєдинок.
Перший сценарій. Найбільш імовірний. Кріс Юбенк буде триматися на дальній дистанції, та пострілюючи  звідти швидкими та потужіми ударами. Розмах рук у британця на 6 см. більший, тому він собі це зможе дозволити, питання чи захоче? Так як Юбенк дуже рухливий, постійно рухаєтсья корпусом, головою на ногах, думаю він буде доставляти проблеми для Генадія, особливо враховуючи далеко не найкащий захист. А якщо Головкін надумає робити паузи, то це миттєво активує Юбенка молодшого.
Отже. На мою думку за очками буде лідирувати британець, за рахунок вище сказаного. Але під кінець поєдинку Головкін таки зможе потрясти, зловити на не обережності, чи після промаху, Юбенка, так як Кріс часто поводиться не бережно. Висновок. Нокаут у пізніх раундах, програючи за очками, можливо з великою перевагою. Звичайно є шанс що казахстанець втомиться, від високго темпу, чи від пропущених потужніх ударів, та програє бій за очками. Але на мою думу це менш імовірно.
Другий сценарій. Перевага Головкіна в досвіді, влучності та потужності ударів, в зібраності може нівилювати переваги Юбенка мл.. Особливо якщо британець пропустить на початку поєдинку, що цілком можливо, враховуючи ті мінуси про які я вище згадував. В такому разі, я бачу хід поєдинку таким. Головкін буде періодично влучати потужніми ударами по Юбенку, тим самим наносячи збиток, що може вилитися в нокаут в пізніх раундах, але цього разу з перевагою за очками. Основним фактором для цього сценарія являється, відмова Юбенка постійно перебувати на дальній дистанції, та атакувати із-за джеба. Йому це цілоком дано, аби лише захотів.
Висновок. Юбенку по силам протистояти для Головкіна, даже більше, при розумному використанні навиків, та габаритів, тобто дальня дистанція, швидкі удари, постійні рухи, тілом та головою. Кріс може перебоксувати Генадія по ходу поєдинку. А  якщо він буде більш зібраним, та перестане залишатися після своїх атак, та промахів, на уданій дистанції, то він зможе здобути перемогу! І для мене це не буде шоком!
Мир Всім!



Коментарі