ЛІВША / SOUTHPAW

Моя чергова розповідь про фільми присвячений боксу. І сьогодні я буду говорити про фільм 2015 року ЛІВША, режисера Антона Фукуа. В головних ролях Джейк Джилленхол, Рейчел МакАдамс і Куртіс "50 Cent" Джексон.
Про фільм. ЛІВША це спортивна драма, в якій розповідається про Біллі Хоупа, успішного боксера який досягнув всього в профі боксі, в нього є все, красивий маєток, красуня дружина, і чарівна дочка, все як в казці. Вся кар'єра Біллі була у важких боях, він часто пропускав, і повністтю нехтував обороною, в результаті чого часто бував в синцях (як Артуро Гатті). І от після одного з таких важких боїв, дружина Морін просить Біллі завершити кар'єру, каже що йому потрібний відпочинок, і потрібно більше проводити час з дочкою.
На перс-конференції в честь завершення кар'єри трапляєтся трагічний випадок. Один боксер, незадоволений тим що Біллі не дав йому шанс змагатися за чемпіонський пояс, вчинив провокацію, в результаті якої виникла бійка, під час якої гине дружина Біллі Хоупа Морін. 
Біллі не може владнати з емоціями, програє бій по дискваліфікації, від нього відвертається промоутер, а після ДТП в не тверезому стані, Біллі позбавляють батьківських прав. Весь його успішний світ розвалився немов картковий будинок.
Взагалі фільм Лівша це фільм про повернення, про те як Біллі Хоуп стає на ноги і починає відстоювати свою честь і гідність, як бореться за свої батьківські права. Лівша це історія про відносити батька і дочки. 
Цікавий факт. З самого початку планувалося що роль Білі Хоупа(головного героя) зіграє Емінем(мій улюблений артист). Довго моя радість не тривала, згодом стає відомо що Емінем не буде зніматися в Лівші, тому що в нього був вихід студійного альбому, і Маршалл був повністтю сконцентрований на платівці. Тим не менш Емінем, він же Маршалл Мезерс, захотів бути причасним до фільму, і вирішив зайнятися саундтреками до фільму, і мушу визнати в нього це вийшло пречудово, взагалі то ніхто і не сумнівався.
Взагалі фільм ЛІВША мені сподобався, дуже душевний і байдужих він не залишить, він гідно займає нішу фільми присвячені боксу.
Весь список тут.
Рейтинг kinopoisk.ru 8, IMDb 7.53

Коментарі