Україна має нового чемпіона світу! Ломаченко завоював вакантний титул

Вітаю Україну з новим чемпіоном світу з професійного боксу! Василь Ломаченко приєднався до Володимира Кличко, поки що вони двоє володіють світовими титулами(пам'ятаю були часи коли їх було п'ять).
Поєдинок за вакантний пояс за версією WBO у вазі до 57,2 кг відбувся в Карсоні, штат Каліфорнія, суперником Василя був американець Геррі Расселл мл. який є такого ж віку як і українець. Це друга спроба у Ломаченка здобути світовий титул, перша була не вдала, він поступився для досвідченого Орландо Салідо. То була спроба стати чемпіоном вже в другому поєдинку на профі ринзі, чого раніше ніхто не робив. Наразі Ломаченко лише повторив рекорд. 
Я вже писав про своє ставлення до того як "ведуть" Ломаченка, і що третій поєдинок в кар'єрі, і вже титульний, і при цьому опиратися на олімпійський досвід, що був здобутий у фактично іншому виді спорту?!?!?!? - це не нормально! Бій з Салідо це доказав, і справа не лише в "брудних" прийомчиках мексиканця, і не у вазі Салідо, який був значно важчий і не вліз в ліміт. Справа в браку досвіду. Мається на увазі що ти будеш робити коли: а)суперник іде на тебе незважаючи ні на що? б)суперник має перевагу у швидкості? в)Не можеш наздогнати суперника за рахунок ніг. І головне, наскільки хватить сил якщо постійно атакувати самому, тобто як далеко можна йти на максимумі? Все це для Хопкінса відкрита книга. Але не будемо зачіпати Хопкінса, йому під 50 років і він на коні. Кожен боксер походу кар'єри, відкриває для себе по сторінці  цієї книги, а Ломаченко вже по заголовку вирішив що все про неї знає.
Я був сильно подавлений пілся поразки від Орландо, особливо коли дивишся з ТВ трансляції з НВО, перед виходом, йому надають безлімітний кредит довіри. І це коментатори з НВО, які для новачків дуже скупі на похвалу! Скажу чесно в мене скалося таке враження ніби команда Василя хворіє зірковою ховробою, можливо це помилкове варження, але воно є. Ставити на кону кар'єру  і поводитися так легко, на грані самовпевненості - мені кажеться що це не правильно. Ніщо не гарантувало йому 100% перемоги в останніх двох поєдинках. Даже цей поєдинок проти Расселла, який Ломаченко переміг,  залишає негативний присмак.
Расселл був більш активним у стартових раундах, його потрійний джеб тривожив українця, Василь був більш пасивний, часто підходив без ударів, що доречі було на протязі всього поєдинку.
Думаю один з переломних моментів наступив, якщо пам'ять не зраджує, у 4-му раунді, коли Ломаченко вибухнув довгою серією потужніх ударів, в основному в корпус. Далі знову штиль від Василя, а американець кружляє зі своїми швидкими джебами, більшість з яких просто розсікали повітря. Така схема повторювалася напротязі всього поєдинку. Мене дивувало наскільки легко було зачепитися за Расселла, при його швидкості рук, ноги не сама сильна його сторона, складалося таке враження ніби при бажанні Ломаченка, він міг в любий момент влучати серіями ударів, але чомусь часто просто робив паузи, чи підходив без ударів. Взагалі Василь більшу половину часу проводив другим номером, це було не зовсім так, але інших слів я не підберу. Схема мінялася епізодично, в більшості тоді коли Ломаченко вибухав серією.
Я сильно хвилювався, тому що поєдинок був рівним, ті раунди які вигравав українець були з великою перевагою, з того і складалося враження ніби він перемагав. Але на суддівських карточках важливо хто виграв раунд, і не важливо з якою перевагою, тому раунди які з мінімальною перевагою виграв Расселл були менш помітні. Але ще раз повторюся, на суддівських картках не важливо з якою перевагою ти виграв раунд, головне щоб раундів виграв по-більше!!! Саме тому я сильно хвилювався до фінального раунду. 12-ий раунд порадував всіх українців, Василь пресингував Расселла до самого гонгу - це виглядало яскраво! Думаю це був другий переломний момент.
Судді віддали перевагу більшосттю(один дав нічию). Чесно скажу я видихнув з полегшенням, тому що Василь дуже багато провидив часу без ударів, можливо Ломаченок економив бензин. Якби Геррі Расселл допрацював ногами для Ломаченка було б все значно гірше, ніяк не зрозумію чому Геррі застоювався коли Василь відпрацьовував на ньому свої бодді панчі.
Я задоволений перемогою, але насторожений тим як саме ця перемога відбулася. В жодному разі я не жалкую що прокинувся о п'ятій ранку для прямої трансляції на XSPORT.
Зараз все на емоціях можливо буде доповнення цього огляду.
Тим хто не дивився цей бій наживо, рекомендую подивитися його на офіційному сайті Василя Ломаченка http://lomachenko.com/news/344-lomachenko-chempion-mira-wbo

Коментарі

  1. Привіт. Радий, що написав про історичний бій нашого співвідчизника, хоча якщо можна трішки Тебе поправлю.
    - "То була спроба стати чемпіоном вже в другому поєдинку на профі ринзі, чого раніше ніхто не робив"
    Ну, як сказати у 2-му ні, а у 1-му пробували. А саме Піт Радемахер Золотий Олімпійський Чемпіон 1956 року у супертяжах 22.08.1957 року у першому своєму поєдинку на прфі ринзі зустрівся з чемпіоном Флойдом Патерсоном 32(23)-1-0 і програє йому нокаутом у 6-му раунді. (http://static.boxrec.com/wiki/b/bc/F20854Po.jpeg)
    - Також не вживай "на протязі" це сквозняк, краще впродовж.

    А так все класно. Дякую за статью.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за коментар! Дякую за поправку.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар