Невгамовний Шейн Мозлі!

Не встиг я як слід порадіти за свого кумира, Шугара Шейна Мозлі, після його перемоги на Пабло Сезаром Кано, як він знову заставив всіх його шанувальників хвилюватися. Справа в тому що 23 жовтня 2013 року легенда боксу Шейн Мозлі вирішив ще раз вийти на ринг, у поєдинку за вакантний титул, за версією WBC International, у вазі Light Middleweight(до 69,9 кг), і цей поєдинок повинен відбутися в Сіднеї, Австралія.
Ентоні Мандін і Шейн Мозлі
З цього все і почалося! Даже не знаю з чого почати. Перш за все я рахую що для Шейна Мозлі пора закінчувати професійну кар'єру, він вже все і всім доказав, і головне йому вже 42 роки!!! А для такої вагової категорії як велтервейт(до 66,7 кг), в якій він виступає 42 роки, це... це пенсія, це вже не конкурентний вік, боксери такого віку вже не виступають, а якщо і виступають то не на такому рівні, десь там підзаробити ще можна, а не так я це робить Шейн Мозлі. Наприклад Кано, молодий слаггер, перед Шейном Кано прогав для Полі Маліняджи, але програв тому що билися вони в Брукліні, на Барклейс, і на думку багатьох бій виграв саме Пабло Сезар Кано, хоч і судді перемогу віддали для Маліняджи. Так само цей перець, з Австралії, Ентоні Мандін, він значно більший за Шейна, він виступав у значно важчих вагових категоріях такий як super middleweight, а це до 76,2 кілограма!!! Тобто можна уявити скільки Ентоні набере кілограмів через день після офіційного зважування! Як я вже писав, цей бій повинен відбутися в рамках Light Middleweight(до 69,9 кг), і для Шейна це не перший бій в цьому дивізіоні, даже більше того, Мозлі ставав чемпіоном у цій ваговій категорії, але справи це не міняє, до 69,9 кг. це не зручна для Шейна вагова категорія! Взагалі для Шейна Мозлі, найбільш зручна вагова категоріа це, lightweight(до 61,2 кг), де він виступав на прикінці 90-тих, там він став королем Р-4-Р. Але доля звела його з Оскаром де ла Хойя, а для цього йому потрібно було перескочити через один дивізіон, у велтервейт, що Шейн успішно зробив перемігши Золотого Хлопчика Оскара де ла Хойя! Велтервейт був йому рідною домівкою, йому там було комфортно, хоч іноді приходилося переходити на дивізіон вище, щоб зустрітися вигодними боксерами. Там-то і почалися труднощі в Шейна Мозлі.
У welterweight теж були поразки, дві, від нині покійного Вернона Форреста(у 2002 році), але там по-перше, були особисті причини, Шейн в дитинстві, в любителях, завжди програвав для Вернона, по-друге Вернон Форрест був значно вищий за Мозлі, Вернон був ростом 185 см!!! а Шейн 174 см! 
У Light Middleweight(до 69,9 кг) суперники були більші за Шейна, крупніші і вищі, і це йому виходцю з 61,2 кг було дуже не просто їм протистояти. Звичайно з роками йому стало легше набирати вагу щоб відповідати ліміту, але потужні удари не наносили такого ефекту як у легших дивізіонах, плюс витривалість, завжди важче працювати коли на тобі декілька зайвих кг( мається на увазі, зайвих кг м'язів). Я це все до того, що я рахую Шейну Мозлі, не слід проводити поєдинки у Лайт Міддлвейт(Light Middleweight(до 69,9 кг)! По тій причині в нього були поразки від Вінкі Райта.
Шейн старший і Шейн молодший. Шейн Мозлі з сином
Шейн Мозлі трьох разовий чемпіон світу, в чотирьох вагових дивізіонах, майбутній член Зали Слави, питається чого ще він хоче? гроші? можливо, але для нього це ніколи не грало головної ролі, це не Флойд Мейвезер. По словам Шейна, він відчуває себе в хорошій формі, в принципі, по великому рахунку він правий, в бою проти Кано в нього була не погана фізична форма. Але це бокс, і тут потрібні ще рефлекси, витривалість, яких до 42 років не можливо зберегти, наразі лише Бернард Хопкінс володіє формулою молодості, хоч і виступє він у важчих дивізіонах, де старість наступає трішки пізніше.
Отож причини чому я не хочу щоб цей бій відбувся я вже навів, окрім головної. Головна причина чому я не хочу щоб цей бій відбувся це, поразка Шейна Мозлі, яку він може здобути якщо бій не відмінять, а схоже що до цього все йде. Як повідомляє http://fightnews.ru поєдинок може не відбутися, прична в грошах, які сторона австралійця не в змозі перерахувати, детальніше на сайті fightnews.ru, тобто тут.
Коли я це прочитав, я зрадів відміні бою, хоч і певний гіркий присмак був. Так завжди коли ти не хочеш, щоб твій кумир виходив на ринг. Така ситуація не лише з Мозлі, це стотується таких легенд як: Віталій Кличко, Рой Джонс мл. та Бернард Хопкінс також, вічно обманювати час він не зможе! хоч всі це казали ще 5 років назад! Мир Всім! 
Фото взято з boxing.ru http://boxing.ru/tag/entoni-mandin і сторінки Шейна Мозлі в твіттері https://twitter.com/SugarShaneM pic.twitter.com/NK1iLjMH

Коментарі