Поєдинки літа: Мозлі-Кано

Літо в розгарі! Літо завжди була спекотна пора року, і на боксерських аренах також. Тому я вирішив написати серію коротких розповідей про поєдинки яких я чекав, про поєдинки що радували нас. Всі поєдинки я охватити не зможу, тому я і вирішив розповідати про поєдинки, в яких беруть участь боксери, які завжди в мене на радарі!
Шейн з дружиною Беллою
Сьогодні я розповім про подію, яка для мене дуже хвилююча, і НАД ВАЖЛИВА, ті хто мене знають, вже здогадалися про кого йде мова. А мова йде про ПОВЕРНЕННЯ ШУГАРА ШЕЙНА МОЗЛІ(SUGAR SHANE MOSLEY), легенди світового боксу, майбутнього члена Зали Слави!!! Повернення відбулося у місті Канкун, Мексика, на арені GRAND OASIS CANCUN 18 травня 2013 року, проти мексиканця Пабло Сезара Кано(26-3-1, 20 КО)  
Розкажу коротко про предісторію цього поєдинку. Від початку суперником Шейна Мозлі(47-8-1, 39 КО) повинен був стати Пол Маліняджи(34-4,7 КО), чемпіон світу за версією WBA welterweight(до 66,7 кг), але нажаль Полі відмовився від цієї пропозиції. Чим засмутив Шейна, тому що причина по якій Мозлі вернувся, це стати в п'яте чемпіоном світу! В кінцевому висновку в суперники для Шейна Мозлі вибрали, молодого 23-ох річного мексиканського слаггера, Пабло Сезара Кано, і цей поєдинок був за вакантний пояс WBC INTERNATIONAL(другосортний титул) у вазі welterweight(до 66,7 кг).
вихід Пабло Сезара Кано
вихід Шейна Мозлі
Доречі про велтервейт, ця вагова категорія, на пару з super welterweight(до 69,9 кг), і light welterweight(до 63,5 кг), вважається самою зірковою із всіх 17 вагових категорій. В ній найбільше зірок, і талановитих боксерів. Стати чемпіоном у велтервейті дуже важко, не зважаючи на те що у таких, талановитих вагових категоріях, чемпіонські пояси, ціняться не так як у хевівейті(heavyweight-надважка(більше 90,7кг)). Поясню чому, у цих вагових категоріях крутяться найбільші гонорари, а що залежить від сумми гонорару? правильно імена, отже щоб претендувати на великий гонорар, боксери переходять в інші вагові категорії, відповідно скидають чи набирають декілька кг, у пошуках  хороших імен! Тобто чемпіони часто відмовляються від своїх чемпіонських поясів, щоб перейти в іншу вагову категорію, і помірятися силами з більш грошовитим опонентом.
Сезар Кано в принципі невідомий, і по великому рахунку ніхто його не знає(не рахуючи Мексику), але у послужному списку Кано є декілька зіркових суперників таких як, легендарний Ерік Моралес, і Пол Маліняджи. Хоч Кано їм програв, зате досвіду набрався достатньо, а якщо добавити те що Кано являється молодим нокаутером, то виходить досить хороший коктейль. Повний послужний список Сезара Кано, і не лише його, на сайті BoxRec.com 
Отже Шейн Мозлі - Пабло Сезар Кано, 12 раундовий поєдинок, за титул WBC INTERNATIONAL у вазі welterweight.  Перший раунд, Сезар Кано занімає центр рингу, і починає пресингувати Шейна, Мозлі відстрілювався джебами. Раунд за Мозлі. З 2-го по 4-ий раунди перевага була у місцевого боксера, Мозлі очікував, старався зловити Кано в контратаці. Мексиканець був активнішим, на мою думку Шейн спеціально дуже рідко викидав удари. Мені кажеться що це було частиною його плану, все ж таки він не виходив на ринг цілий рік, і для самого Мозлі вже 41 рік, він на 18 років старший за свого опонента! Після 4-го раунду Кану просили не йти в ближній бій, перемога вже в кармані. А в куті Шейна,  після 5-го раунду говорили, "розслабся, і викидай більше джебів"

Нагадаю, що тренером Шейна у цьому поєдинку був не Наазім Річардсон, а батько, Джек Мозлі. Джек в останнє був у куті сина 5 років назад! А якщо рахувати що, і син Шейна, Шейн Мозлі молодший був у куті секундантом, получається 3 покоління!
П'ятий раунд Шейн Мозлі виграв, за рахунок постійних попадань джебом(дуже потужній джеб, раніше я цього не помічав), і класним правим в голову. В шостому раунді Шейн Мозлі активізувався і почав пресингувати Кано, було таке враження, ніби його включили! Або це була частина його плану, активізуватися в середині поєдинку. Шейн Мозлі пресингував молодого опонента, раз за разом влучаючи потужніми ударами з обох рук, в корпус і в голову. Попадання мексиканця були дуже рідкі, не такі потужні як у Мозлі.
 І така картина була в остальних раундах, просто в 7-му, і 11-му Сезар Кано був трішки влучнішим, а Шейн потужнішим. На мою думку зручна дистанція в цьому поєдинку для Мозлі, була середня. На ближній теж мав перевагу, а от на дальній перевагу мав Кано. Взагалі на протязі цілого поєдинку царувала напруга, боксери багато вичікували, чекали на помилку суперника, чим визивали невдоволення у своїх тренерів. Після 12-го раунду судді винесли вердикт, перемога Шейна Мозлі одноголосно з рахунком 115-113, 115-113, 115-113. На моїй карточці 115-113, це я старався судити незаангажовано. Одинадцятий раунд був рівним, і його треба було комусь віддати, Кано більше влучав, а Мозлі значно потужніше.
Джек Мозлі батько Шейна
Якщо взагалому то я задоволений цим поєдинком, задоволений як найбільший фан Шейна Мозлі, і задоволений як просто любитель боксу! Але якщо розмірковувати про те, яким був Шейн, тепер, і колись, то стає сумно. Що втратив Шейн Мозлі? я думаю перш за все роки, яких не вернеш. Це сказалося на роботі ніг, рефлексах(хоч і не було сильно помітно) але головне на витривалості. Важко судити наскільки виснажився Шейн, думаю достатньо. Але головне це  психологічний тиск, який напевно мав вплив на Шейна, він не міг дозволити собі дуже часті атаки, тому що не знав наскільки вони скажуться пізніше. Напевно і від того Шейн Мозлі першу половину поєдинку провів пасивніше. Шейн Мозлі здобув 47 перемогу, а разом і титул, але чи зможе він стати чемпіоном світу за одною з головних версій, як він цього хоче, я не знаю.(( В такій ваговій категорії як велтервейт, 37 років це багато, майже пенсійний вік, тому що вирішальну роль в цьому дивізионі грають, швидкість, і витривалітсь, якраз це втрачає боксер з  плином часу.
Sugar Шейн Мозлі з новим титулом
Гірко це визнавати, але я хотів би, щоб Шейн Мозлі на цій перемозі закінчив свою професійну кар'єру. Щоб для Шейна Мозлі стати чемпіоном, йому потрібно перемагати чемпіонів. А на ближніх вагових категоріях, і на цій також, царять молоді і активні, талановиті боксери, зустріч з якими може обернутися для 41-но річного Шейна поразкою. А я нагадаю, що на початку 2000-них Sugar Shane Mosley був королем pound for pound, тобто КРАЩИМ незалежно від вагової категорії. Мир Всім!
Всі фото з сторінки Golden Boy Boxing на фейсбуці, альбом May 18: Mosley vs. Cano 

Коментарі