Pound For Pound 2013

Настає кінець року, а це означає що вже пора робити висновки. В боксі висновки роблять завдяки Pound 4 Pound(р4р), плюс ще по декільком номінаціям. Ну взагалі то так роблят висновки в журналах, таких як "Ринг", чи "The Ring", так от в таких журналах крім р4р, є ще такі номінації: бій року, боксер року, новачок року, бій розчарування, боксер розчарування і т.д. Я лише займуся  Pound 4 Pound.
Pound 4 Pound(паунд фор паунд) - перекладається як фунт до фунта(кілограм до кілограма), тобто р4р це топ 10 найталановитіших боксерів незалежно від вагової категорії. Буду вибирати 10 найкращих боксерів з 17-ти вагових категорій!  
На мою думку підбір повинен виконуватися по таким головним характеристикам, а це в першу чергу талант, і те як певний боксер справляється з суперниками(враховується ще і статус суперників). Взагалі тут все простіше ніж здається. З року в рік список майже не міняється, лише декілька боксерів можуть помінятися місцями, а щоб хтось вибув зі списку(умовного списку) то це зразу буде розчарування року. Топ боксери проводять по 3-2 поєдинки за рік, і шанс на те що вони програють дуже не великий!!! І тут ще не все, якщо обидва топ-боксери з однієї вагової категорії, а таке щасто буває у велтервейті, зустрічаються в ринзі і один зних програє, то це не означає що він вилітає з р4р, він може опуститися на декілька позицій в низ, а якщо він на 10-тій позиції то на ній і залишається, це якщо не має нікого на підході. Буває таке що з 12-ти треба вибрати 10, отут то і викидають того що програв. Якщо боксер зі списка програє аутсайдеру, слабкому супернику, тут 90% виліт зі р4р! 
Я часто в своїх статтях згадую  Pound 4 Pound, але не всі люди які читаю мій блог знають що це таке, даже ті що цікавляться боксом.
Отже

Pound For Pound 2013
1. Флойд Мейвезер
2. Мані Пакьяо
3. Андре Уорд
4. Бернард Хопкінс
5. Тімоті Бредлі
6. Х.М.Маркез
7. Володимир Кличко
8. Сауль Канело Альварез
9.  Серхіо Мартінез
10. Майкі Гарсія

Це кращі з найкращих, королі королів, вершки сучасного боксу, або просто Pound For Pound.
В цьому списку є два новачки це, Альварез і Гарсія. Це суто моя точка зору, навряд ще десь можна найти цих двох у р4р цього року!
Пропоную для обєктивності переглянути р4р від інтернет журналу vringe.com а щоб прослідкувати історію р4р, пропоную сайт BoxRec, де є архів р4р легендарного журналу the ring біблії боксу, щоб перейти на сайт натисність сюди - тут лише необхідно вибрати десятиліття яке вас цікавить. Я рекомендую двохтисячні & девяності - там все детально, просто, і зрозуміло. Мир Всім!

Коментарі