Огляд останніх подій у світі боксу(27,04-17,06,2013)

Guess Who? You miss me? я повинен був назвати так нову статтю, )) а якщо серйозно, то я вернувся! Так дуже довго мене не було, а в світі боксу відбулося вже дуже багато важливих подій.
Отже, оскільки багато подій я пропустив, тому зупинятися на них я буду стисло. В цій першій прев'ю статті(статті повернення), я розкажу про те як розвивались події в хронологічному порядку. 
27-го квітня Гарсія-Джуда. Цей поєдинок для мене був най більш очікуваний із статті "Спекотний КВІТЕНЬ", отже зупинятися на ньому не буду, скажу лише що перемогу здобув  Денні Гарсія за рішенням суддів.
4-го травня відбувся один із самих довгоочікуваних поєдинків цього року(поєдинки Флойда завжди самі очікувані). Флойд Мейвезер мл. зустрівся на рингу MGM Grand Лас Вегас, з  Робертом Герреро, боксером який зараз на слуху після кривавої перемоги над Андре Берто.  Герреро славиться своїм вуличним стилем. Саме такий був його поєдинок з Берто, там були і затримки однією рукою і удари другою і інші "брудні" прийоми. Тиск і пресинг Герреро - це те з чим мають справу його суперники, і це те над чим ломають голови тренери. Незважаючи на всі сильні сторони Герреро, мало хто давав йому шанси. Перевага Флойда молодшого в реакції, відчуттях і швидкості, не дає суперникам жодних шансів! Бій закінчився перемогою Флойда   Мейвезера мл. за очками. 
25-го травня РЕВАНШ!!! Карл Cobra Фроч(30-2,22) і Міккель Viking Warrior Кесслер(46-2,35) зустрілися у битві воїнів, за титул "суперчемпіона" за версіями WBA & IBF super middleweight до 76,2 кг. Цей вечір боксу мав назву "Warriors' Call" - Виклик Воїнів
Історія цього протистояння розпочалася в 2010 році на славнозвісному турнірі SUPER SIX, телеканалу SHOWTIME. У першому поєдинку перемогу здобув Кесслер, у рівному бою. Ця поразка мучила Фроча найбільше, по-перше бій був дуже рівний, по-друге він розумів що міг виграти. Друга поразка від Андре Уорда була без шансів для Карла, і після поєдинку він сказав "А хто зараз може виграти у Уорда". Тобто про реванш з Андре Уордом мова не йшла. На турнірі Фроч зустрічався ще з одним перспективним американцем Андре Дірреллом, їхній поєдинок закінчився перемогою Кобри розділеним рішенням суддів. На думку багатьох фанів, експертів, поєдинок Фроч програв, а оскільки він відбувався в Англії, на батьківщині Фроча - де судді такі ж самі "чесні" як у Німеччни то це не сильно дивує. В активі Карла є декілька важливих перемог над Артуром Абрахамом та Жаном Паскалем. Поєдинок з якого розпочалося зіркове життя у Карла Фроча, це бій з Жерменом Тейлором(двічі перемагав Хопкінса), який закінчився нокаутом для Тейлора, це була перша із самих важливих перемог Фроча, друга це реванш із Кесслером, який Карл переміг за очками. Міккель Кесслер також був учасником турніру Super Six, і був головним фаворитом цього турніру на пару з Артуром Абрахамом. Як і  Фроч, Кесслер також програв для Андре Уорда(майбутнього переможця турніру). Найбільш важливий поєдинок для Міккеля Кесслера, це поєдинок із знаменитим непереможним англійцем Джо Кальзаге, який закінчився перемогою Кальзаге.
8-го червня в Канаді Чед Доусон(31-2,17) провів свій перший поєдинок після поразки технічним нокаутом від Андре S.O.G. Уорда(вересень 2012 року). Його суперником був канадець Адоніс Стівенсон(20-1,17). Бій закінчився не очікувано швидко, перемогою Стівенсона нокаутом в 1-му раунді, після лівого кросу! Перша поразка у Чеда Доусона відбулася також у Канаді, від Жана Паскаля. Пізніше мав бути реванш, але Паскаль провів поєдинок з Хопкінсом, переможець цього бою і мав битися із Доусоном. Оскільки Хопкінс переміг Паскаля в 2-му поєдинку(1-ий закінчився нічиєю, його Бернард також виграв, просто поєдинок був у Канаді, де своїх обороняють не гірше ніж у Німеччині чи Англії). Так і відбувся бій між Бернардом Хопкінсом і Чедом Доусоном. Перший бій закінчився "без результату", бій називають "без результату" коли один боксер получає травму до 4-го раунду, і не може продовжувати бій. Доусон-Хопкінс 2 був рівним, але перемогу більшістю суддів здобув Доусон. Я з результатом другого поєдинку не згідний, на мою думку Хопкінс переміг з мінімальною перевагою.
8-го червня Аргентинський нокаутер Маркос Майдана(33-3,30) зустрівся в ринзі з Хосесіто Лопесом(30-5,18). Маркос Майдана відомий шанувальникам боксу вже давно. В 2009 програв для українського боксера Андрія Котельника(місто Львів). Були в нього інші імениті суперники: Віктор Отріс, Демаркус "chop chop" Корлі, Амір Хан і Девон Александр. Майдана колишній чемпіон світу за версією WBA, у light welterweight до 63,5 кг. Його поєдинки завжди видовищні. Хосесіто Лопес появився на радарі у широкої публіки боксу, після перемоги над Віктором Ортісом. Після того поєдинку Отріс підтвердив свій статус не стабільного боксера. Поєдинок Ортіс-Лопес проходив з перемінним успіхом, по закінченню середини поєдинку перевагу мав Лопес. В ході бою Віктор Орітс отримав травму, і програючи раунд за раундом здався, чим здивував багатьох. Справа в тому що у багатьох поєдинках боксери отримують різнього роду травми, серйозні і не дуже, але вони терплять. Памятаю як у Артура Абрахама була зламана щелепа, це було жахливо, але Артур витримав це, даже більше того він агресивно провів другу половину поєдинку і виграв той бій. Бій закінчився перемогою Майдани технічним нокаутом в шостому раунді.
Так от я підійшов до сьогоднішнього дня. Далі будуть детальні статті про поєдинки: 1) Мейвезер-Герреро де я поясню чому я вважаю що Флойд Мейвезер мл. вже не такий як раніше, хоч про це поки що ніхто не говорить. 2) Гарсія-Джуда. 3) Фроч-Кесслер
Мир Всім!


Коментарі