Уайлдер vs Повєткін

Ще один поєдинок якого я дуже сильно чекаю це Деонтей Уайлдер(36-0-0, 35 КО) vs Олександр Повєткін(30-1, 22 КО), поєдинок титульний, за однією з престижніших версій WBC, у надважкій вазі. Надважка вага(більше 90 кг.), це далеко не найпопулярніший дивізіон, у девяностих так, а після завершення карєри Леннокса Льюїса, популярність хевівейту почала згасати, тому виною, і Клички, і інші білошкірі чемпіони, які не виділялися особливо яскравим стилем боксування. Тоді такі поєдинки, їх ще називають match up, тобто зустріч рівних суперників, відбувалися регулярно. Зараз ми маємо радіти і таким боєм як Уайлдер vs Повєткін, тому що тут, у хевівейті, варіантів не дуже то і багато.
Історія чеміонського титулу. Після того як Віталій Кличко завершив кар'єру, пояс WBC став вакантним. І WBC організувала поєдинок за вакантний пояс між Бермейном Стіверном і Крісом Ареолою. Перемогу здобув Стіверн. Наступний для чемпіона захист був назначений проти Уайлдера, Деонтей справляється з цим іспитом на 6/12, але цього виявляється достатньо. Для Уайлдера це буде четвертий захист титутла, про попередні три я згадувати не буду, тому що вони... м'яко кажучи не гідні того звання за яке отрмали право змагатися.
Торги на право проведення цього поєдинку, виграв Андрій Рабінський, російський бізнемен, і голова промоутерської компанії "Мир Бокса", до якої входить Повєткін. На рахунок місця проведення, поки що нічого не відомо, це буде або США, або Росія. Дата теж, ще точно не відома.
Прогноз. Важко передбачити хід поєдинку. На перший погляд, перевага у чемпіона Уайлдера, він володіє неймовірно сильним ударом, причому з двох рук, можна багато про кого сказати володіє сильним ударом, але в Деонтея удар просто не земної сили. При зрості баскетболіста, це задалося б непереможний коктейль, але не тут-то було. Уайлдер доволі хаотичний боксер, він при такому зрості, не робить акцент на джеб, як це робили Клички, даже більше того, він не проти боксувати і на середній дистанції. Головний мінус чемпіона, це відсутність техніки, удари його летять по найрізнішим кутам, можливо для людини зі сторони, це не кинеться в очі, але ті хто дивляться бокс, відразу ж це помічають. Повєткін. Звичайно Олександр буде старатися прориватися на ближню дистанцію, він значно технічніший, і це дає йому певний шанс. Я не думаю що в Повєткіна виникнуть великі труднощі з подолання дистанції, як я і казав Уайлдер не той хто буде триматися за джебом, тимпаче з поганою технікою. Це все в купі обіцяє нам хороший бій.
Я думаю Уайлдер повинен перемагати, просто повинен, хоча він не раз показував, як проти значно нижчого, важчого і повільнішого опонента, він проводив доволі скучний поєдинок. У відсотковому співвідношені 55/45 на користь чемпіона.

Огляди і просто аналітика будуть зявлятися набагато частіше. Мир Всім!

Коментарі