Ковальов здолав Паскаля у Белл Центре

З суботи на неділю у Монреалі, Квебек на Белл Центре відбувся довгоочікуваний  поєдинок між двома панчерами схожими по стилю, а саме між Сергієм Ковальовим і Жаном Паскалем. Бій був титульний, на кону стояли пояси росіянина WBA,WBO,IBF у вазі до 79,4 кг.
Паскаль місцева знаменитість, любимчик публіки. Канада як і Європа вони вболівають за місцевих по особливому, не важливо як виступає їхня супер зірка, його ніколи не за букають. Не те що в США. Коли публіці не подобається видовище вони можуть забукати любого, чи почати підтримувати  чужоземця, якщо той показує якскравий бокс.
Паскаль не такий хороший як кажеться, він прокинувся знаменитим після перемоги над Чедом Доусоном, доречі Бед Чед у тому поєдинку був у дуже поганій формі, не знаю що зним тоді сталося!?! Але факт залишається фактом, Паскаль переміг Доусона, явного фаворита того матчу. До того у  канадця були перемоги над середняками, ну відносно. Після Доусона, Паскаль зустрівся знову ж у Канаді, з легендою Бернардом Хопкінсом. У першому поєдинку Хопкінс даже побував у нокдауні, але вистояв і на думку експертів переміг Паскаля, але судді в Канаді такі ж як і в Європі, без совісті, і щоб врятувати місцевого героя вони дали нічию. Зрозуміло що Бернард був розлючений, і обіцяв що більше не буде проводити поєдинки в Канаді. Все ж таки реванш відбувся, і як гадаєте де? в Канаді в тому ж таки Белл Центре, і тут все просто, Паскаль може забеспечити забиту арену, а Бі-Хоп ні! В реванші переміг Хопкінс, і став найбільш віковим чемпіоном світу по одній з найпрестижніших версій.
З плюсів, Жан Паскаль дуже атлетичний, він відомий своїми взривними атаками, і не погано качає маятник. Саме завдяки цим параметрам канадець здобував свої перемоги. Мінуси у Паскаля як і в кожного також є. До мінусів. Паскаль в ринзі дуже пасивний, я б відмітив це особливо! Як що в ринзі ви його не бачили, він тіршки схожий на Шенона Бріггса. Як я казав раніше Жан може качати маятника, але як завжди, все він робить дуже рідко. Взагалі кар'єра Паскаля мені нагадує кар'єру Джеффа Лейсі, був такий боксер у двохтисячних. Теж в нього все було гаразд, поки не вийшов на Кальзаге у 2006 році. Я добре пам'ятаю той поєдинок, Кальзаге не залишив для Лейсі жодного шансу!
У Ковальова все ще простіше, він взагалі бився не відомо з ким, але те як він бився сподобалося для Америки, а це в боксі головне! Завдяки агресивним раннім нокаутам, він вийшов на Хопкінса. Бернард, якому було десь під 90, жартую, 50 років, ніколи не боявся викликів, прийняв він і цей. Бі-Хоп прогнозовано поєдинок програв, але за очками.
Ковальов володіє дуже потужнім, досить швидким ударом, агресивний, дуже впевнений, володіє міцним підборіддям. Гендлін відмічав влучність ударів Сергія Ковальова, у цьому поєдинку я цього не побачив. Взагалі по словам Гендліна можна було подумати що Ковальов схожий по стилю на Канело Альвареза, насправді це не так. Альварез значно кращий!
Я давно примітив Сергія Ковальова, але дивитися його поєдинки бажання у мене не було, до цього дня.
Я детальніше зупинився на цих боксерах, по тій причині що раніше, на сторінках мого блогу я про них не писав.
Ковальов - Паскаль повинен був бути дуже цікавим, і показати сильні і слабкі сторони обох боксерів. В принципі бій таким і був. Перед поєдинком я шансів не  давав для канадця, і початок поєдинку підтвердив мої опасіння, Ковальов працюючи першим номером постійно влучав потужніми ударами, деякі з них заставляли Паскаля відверто виживати. Через декілька раундів Паскаль "прокинувся", почав працювати корпусом, і головне!!! викидати удари, в більшості в контратаках. Потужні удари Жана проходили все частіше, і почали сказуватися на поведінці Сергія, як на мене він став більше вичікувати, і темп поєдинку сповільнився. Це якраз те що потрібно було для Паскаля, він встигав реагувати на атаки росіянина, і мав час на відпочинок. Казалося що Паслкаль переломлює хід поєдинку. Радість місцевої публіки протривала не довго, Жан знову включив режим морозко, стараючись відбивати удари суперника головою! Ну звичайно що так довго тривати не могло, і у восьмому раунді, після чергового пропущеного удару Жан Паскаль "поплив", і тут Ковальов був у всій красі. Добивання канадця протривало недовго рефері зупинив поєдинок. Перемога Ковальова технічним нокаутом у 8-му раунді.
Ну що можна сказати у підсумку про Ковальова. Думаю поки що нічого, цей поєдинок не дав відповіді на запитання: чи зможе Сергій Ковальов пройти всю дистанцію активно з технічним і потужнім суперником, який не боїться наносити удари. Або хоча б просто 12 раундів з хорошим технічним боксером. Для прикладу наведу поєдинок 2008 року Джеффа Лейсі з Жермейном Тейлором(та ж вага що тут). Технічний Тейлор перебоксував потужнього бика Лейсі.
Нам приходиться чекати на наступний поєдинок Ковальова, і хочеться побачити його з "по справжньому" сильним суперником. Бо даже з Паскалем він був на порозі програшу, і як на його статус багато пропускав. Це означає що апсет не загорами, хоча це залежить від промоутерів, саме вони підбирають опонентів, цікаво як вони побачили цей бій.
P.S: Слава несе Ковальова дальше його можливостей, в принципі для промоушену це ніби добре. Я вирішив показати  його реальні можливості на даний момент, звичайно на мою скромну думку. Так от я подумав про дві речі: 1) Кому з минулих боксерів(в розквіті) Ковальов програв би?, і відразу в голову прийшов Антоніо Тарвер - лівша, дуже технічний, з хорошим ударом. 2) Кому з нинішних боксерів Ковальов програє, і тут звичайно що Андре Уорд - переможець Super Six, надзвичано розумний, з відмінними рефлексами, володіє хорошою роботою ніг, являється одним з королів р4р, і є далеко не без ударний, бій з Доусоном це підтверджує.
МИР ВСІМ!
Фото взято з boxingvideo.org

Коментарі