Браво Майдана!

3-го травня в Лас-Вегасі Маркос Майдана був близьким до того щоб знову влаштувати апсет року!!! і це не з ким небудь, а з красуньчиком Флойдом Мейвезером молодшим. 
Поєдинок Майдана vs. Мейвезер був обєднавчим, за версіями WBC & WBA у велтервейті(66,7 кг). Обговорення у твіттері було під  хештегом #TheMoment.
Поєдинок який називали місматч(не рівний бій), виявився мегафайтом! і подякуввати за це потрібно Маркоса El Chino Майдана, який на протязі всього поєдинку накидався з серією ударів на Флойда. Чесно кажучи від Маркоса цього і очікували, але що це "проканає" з Мейвезером!??! розраховували не багато людей. Флойд не в перше зустрічається з слаггером, але Майдана здивувавши всіх показав хороший джеб, що різко відрізняє його від інших слаггерів. Отже слаггер в купі з джебом - вийшла вибухова суміш!  Майдана переміг Бронера що дуже схожого по стилю з Флойдом, але ніхто і вухом не повів, включаючи мене, тому що всі розуміли що Флойд не Едрієн. І я досі вірю що як би цей поєдинок відбувся 4 роки назад, Флойд би показав як потрібно поводитися з агресивним биком! Це я до моєї улюбленої пісеньки про те що Флойд вже не такий як раніше. Ніхто цього не помічав, даже більше, на форумах писали що Флойд на піку своєї форми, але останні поєдинки показують зворотнє. Завершальним штрихом оказався цей поєдинок проти Майдани. Раніше Флойд не дозволяв суперникам замикати його біля канат, хіба що він сам цього хотів. Раніше він так часто не пропускав, раніше він взагалі НЕ ПРОПУСКАВ!!! важкі удари. Рефлекси вже не ті, це було помітно, Мейвезер пропускав різні тички джебом. Для Флойда 37 років, в його вазі, і з його стилем це дуже серйозний вік, і стверджувати що це  не відбивається на ньому не можна. Головна втрата це рефлекси, раніше він більше рухався, і не дозволяв на протязі всього поєдинку замикати себе біля канат. Що залишилося, так це ручна швидкість, швидкість рук, його удари були такі ж блискавичні як і раніше.
Перші три раунди Майдана нісся в перед викидаючи серію за серією, тим самим замикаючи Флойда біля канат. Флойд і раніше повільно розганявся, набираючи обороти десь під четвертий раунд, але Майдана не лише замикав Флойда, він ще і попадав! Удари по корпусу в голову постійно влучали, це було не звично бачити. А Флойд лише захищався своєю особливою манерою, але цього разу проти неї Маркос задіював правий оверхенд, який був більше схожий на свінг, і це було правильно. Інакше стійку Мейвезера молодшого не пробєш. Флойд ніяк не міг відігнати аргентинця, мені тоді показалося що він спеціально затримувався біля канат щоб Маркос вимахався. Вже в перших раундах я загадувався чи зможе Chino так всі 12 раундів?! Чіно зумів але коофіцієн корисної дії понизився. Але справа була не в тім. Просто Флойд в другій половині почав занімати центр рингу і відповідати на удари Маркоса. Перші 3 раунди Майдана виграв, на мої суддівській карточці.
Обоє були впевнені в своїй перемозі
Четвертий був рівний, Флойд почав влучати, але Маркос постійно працював першим номером, його удари були більш потужні, а Флойда більш точні, дуже рівний раунд. В цьому раунді відбулося зіткнення головами, в наслідок чого у Мейвезера було розсічення(по-моєму в перше в кар'єрі). Напруга зростала, якби розсічення було дуже серйозним, то рефері прийшлося б зупинити поєдинок. А в такому разі рахуються очки на суддівських картках. Враховуючи що Майдана виграв перші рануди, над ареною MGM GRAND нависала сенсація! Якщо вибирати хто виграв цей рівний раунд, думаю Флойд.
П'ятий раунд,  Флойд почав зустрічати аргентинця в центрі рингу, почав діяти на контратаках, і о диво, він програвав, з яких це пір Флойд програє працюючи на контратаках!!!??! Але початок вже було заложено, Мейвезер перейшов до більш активних дій. 5 раунд за Маркосом, декілька потужніх ударів він провів. В перериві Майдані говорять "Він боїться тебе, пресингуй, коли ти з далека, зближуйся".
Шостий раунд почався з результативної атаки Маркоса, але в другій половині раунда Флойд більше влучав. Раунд досить рівний, як і всі в цьому поєдинку, але перевага Флойда була, це напеве в перше в цьому поєдинку Мейвезер виграв раунд чисто.
В сьомому раунді Флойд став краще працювати біля канат, він результативно зустрічав Майдану, і результативно атакував. Вперше трибуни почали скандувати USA USA USA, бо раніше було лише "Оле оле оле Чіно Чіно" в підтримку аргентинця. Цього разу Флойд почав краще, часто влучаючи потужніми ударами, але під кінець Маркос провів декілька хороших бодіпанчей. Рівний раунд з перевагою американця.
Інші раунди схожі на попередні, Флойд точніший, Маркос працює першим номером, пресингує і наносить потужні удари по двом поверхам. Поєдинок дуже рівний, я рахую що джеб, і правий через руку, і тверда впевненість в собі, сприяли тріумфу для Маркоса Рене Майдани. Коментатори з SHOWTIME згадували перший поєдинок Флойда з Хосе Луїс Кастільйо у 2002 році, тоді Флойд переміг, але більшість експертів вважали що переміг Кастільйо. Реванш Мейвезер впевнено виграв, я був свідком того.
Судді відали перемогу Флойду більшісттю, один дав нічию(теж не поганий результат), двоє остальних перемогу Мейвезеру молодшому. Я думаю що Маркос впевнено виграв 4 раунди, Мейвезер 8, але з тих восьми багато рівних раундів. Взагалому поєдинок дуже рівний, зі мною згідні і коментатори з SHOWTIME. Це була 46 перемога зіркового Флойда. У рефері Тонні Уікса було багато роботи, пізніше він зізнається що Майдана був близьким до того щоб з нього зняти одне очко.
Ми маємо подякувати співпраці Мейвезера з  SHOWTIME і Golden Boy Promotions, тому що в результаті цієї співпраці ми бачимо саме тих суперників для Флойда яких ми і хотіли!!! За це БРАВО їм! 
Надіюся на реванш. На це є підстави надіятися, все ж таки бій був рівний.
Останнім часом не лише Флойд показує ознаки старіння. Його одвічний суперник Манні Пакьяо теж останні поєдинки перемагає не впевнено! Приходить час молодих.
Мир Всім!
Фото з офіційного сайту SHOWTIME sho.com/sho/sports/home 

Коментарі