Кличко vs. Повєткін

5 жовтня в Москві, у спорткомплексі "Олімпійський" відбудеться мега подія для надважкого дивізіону. Поєдинок Володимира Кличко і Олександра Повєткіна за титули WBO, WBA, IBO, IBA. Це все титули Володимира, Олександр теж володіє WBA, але в якості "регулярного" чемпіона... даже не знаю як коротко описати що це таке "регулярний чемпіон", в принципі це лише спосіб додаткового заробітку для WBA, тому вони зробили Володимира "супер" чемпіоном, а Повєткіна "регулярним" - одим словом МАЯЧНЯ! 
Нагадаю що Володимир Кличко і Олександр Повєткін є Олімпійськими Чемпіонами в над важкій вазі!!! Володимир свою медаль здобув у 1996 в Атланті, Олександр свою у 2004 в Афінах. Найважливіші поєдинки у Володимира на мою думку це, Аксель Шульц(1999р.), Кріс Бірд(2000р.), Френсіс Бота(2002р.), Джаміл МакКлайн(2002р.), Семюель Пітер(2005р.), Кріс Бірд 2(2006р.), Леймон Брюстер 2(2007р.), Руслан Чагаєв(2009р.), Семюель Пітер 2(2010р.), і один з найважливіших, це поєдинок з Девідом Хеєм який відбувся 2 липня 2011р. в Німеччині. І з тих пір у Володимира Кличко Абсолютного Чемпіона, не відбулося жодного, не те щоб важливого, цікавого чи конкурентного поєдинку, даже більше, суперники Кличка молодшого, були далеко не пікового для себе рівня!!! про який інтерес чи конкурентність може йти мова!   
Найважливіші поєдинки Олександра Повєткіна, знову ж таки на мою думку є, Едді Чемберс(2008р.), Руслан Чагаєв(2011р.(Чагаєв в тому поєдинку мене дуже сильно розчарував )),   і Марко Хук в 2012 році. Поєдинок проти Хука був дуже важкий для Олександра, він як виявилося, був не готовий фізично, під кінець був дуже виснажений, і від того рівний поєдинок з боксером, який нещодавно перейшов з крузервейту(до 90 кг). Думаю не важко помітити чий послужний список солідніший, при тому що суперники яких я тут перерахував, на момент бою з Повєткіним були у дуже поганих формах, дехто старий, дехто з зайвою вагою і т.д. 
Всі поєдинки цих боксерів можа побачити у Вікіпедіях, але ж не всі знають які з цих боїв були  по-справжньому важливими, тому я і вирішив про них нагадати.
Хочу сказати що я дуже хотів, щоб цю статтю написав мій давній друг Олександр Козачук vk.com/williambloody, який краще за мене розбирається в цій ситуації, я маю на увазі братів Кличко і над важку вагову категорію(більше 90 кг). Я дуже просив його, але він не піддався, він пояснив це тим, що йому краще пояснити словами, ніж письмово. Незважаючи на всі мої вмовляння він не погодився, тому я вирішив, що не буду зациклюватися на аналітиці чи особистому житті, надіюсь він колись передумає =))
Коли я блукав інтернетом, то наштовхнувся на це фото, яке було на сайті klitschkopovetkin.com, я так розумію що це офіційне голосування. Щоб проголосувати, достатньо натиснути на прапор за який висупає той чи інший боксер, отже заходим тисним на жовто-блакитний.)) Як помітно перевага у нашого земляка українця Володимира Кличко.
Якщо вірити сайту http://sport.segodnya.ua, у букмекерів ставки приймаються, 1,15 Кличко, 5,55 Повєткін, натяк на те хто фаворит зрозумілий, якщо поставити на росіянина, при умові що він переможе, можна виграти в п'ятеро більше!!! Як повідомляє той же сайт, пєдинок Кличко-Повєткін віднесли до глядатьскої категорії 12+ що означає, перегляд рекомедується для дітей що мають вік дванадцяти і більше років! це щось новеньке?!
Промоутером цього боксерського вечора є, Андрій Рябинський, вигравши тендер, запропонувавши $23 233 330 призового фонду! Довгий час в це важко було повірити, тому що у над важкій ваговій категорії такі гроші зараз не крутяться, не те що у велтервейті(до 66,7 кг), чи схожив дивізіонах де цифри значно більші!. Для тих хто не знає, скажу що цей поєдинок мав відбутися, якщо я не помиляюся, ще у 2010 році! Але бій скасували, головною причиною було те, що на заплановану  пресс-конференцію не прийшла вся команда Повєткіна, це звичайно розгнівало, як самих братів Кличко, які були організаторами, так і телеканал RTL, який має права на показ поєдинків братів. Дякувати боксерським богам, цей поєдинок таки відбудеться, що звичайно не може не радувати, всіх шанувальників братів Кличко, тому що, як я вже казав, за останніх два роки Володимир провів найбільш невиразні вечори боксу! Так що радіймо!
Тепер про безпосередньо поєдинок. Як повідомляє Корреспондент.net рефері цього поєдинку буде, пуерторіканець Луїс Пабон, цей рефері не в перше буде третім в ринзі, в поєдинках цих боксерів. На мою думку різниця у вазі буде складати десь 6-8 кг, це достатньо велика різниця, у зрості теж велику перевагу має українець, зріст Володимира за даними Вікіпедії, 198см., у Повєткіна 188см., отож 10 сантиметрів різниці - солідно! Тренером Володимира буде, Джонатан Бенкс 31 рік, на шість років молодший за Володимира, діючий боксер, теж над важковаговик, став тренером після смерті легенданого Емануеля Стюарда. Взагалі то, таких молодих тренерів я не знаю, але хай нікого це не дивує, для такого боксера як Володимир Кличко тренер не потрібний, нічому новому Бенкс, Володимира не навчить!. Але так прийнято, що в кожного боксера, в куті рингу повинен бути тренер. Тренером Повєткіна є Олександр Зімін(колишній тренер Валуєва), хоча до тренерського штабу повинен підключитися і Костя Цзю. Костя зараз тренує ще одного росіянина, Дениса Лєбєдєва. Декілька років тому, тренером Повєткіна був легендарний, Тедді Атлас. 
Якщо розцінювати цей поєдинок з точки зору світової спільноти, то варто зауважити що такого ажіотажу не спостерігається, по простій причині, поєдинки Володимира скучні, да і Повєткіна також. Але в цьому разі цікавість підсилюється тим, що в ринзі зійдуться два Олімпійські Чемпіони, плюс Олександр на даний час є непереможний! Підтвердженням цього є те, що телеканал НВО буде транслювати цей поєдинок наживо, а згодом і в повторному показі. По тій  причині що велика різниця в часі(12 годин, на західному узбережжі, і 15 на східному), і для американців буде дуже незручно дивитися цей бій наживо.
План на поєдинок. Для Повєткіна потрібно всіма правдами не правдами старатися ввійти на ближню дистанцію, оскільки розмах рук в нього менший, да і джеб у Володимира найкращий у своєму дивізионі, а зараз, коли Вінкі Райт на заході кар'єри, то мабуть не лише у своєму. Так от лише одна дистанція на якій у росіянина є шанси, це ближня дистанція, плюс йому буде потрібно підвищити темп бою, і наносити багато ударів за раунд, чого Повєткін зробити не зможе, тому що він сам погано витримує високі навантаження. Для Володимира Кличко не потрібно видобувати п'яте колесо, він із чотирма хорошо їде, я це до того, що Володимир повинен робити те що і завжди, а це постійно працювати джебом на дальній дистанцій, і піключаючи лівий хук(що у Володимира відмінно получається), а закріплювати це все правим прямим, чи кросом. Були роки коли молодший Кличко дуже добре рухався на ногах, постійно закручував суперника, зараз мені так показалося цього стало менше, можливо причина в тому що суперники останнім часом не викликали у Володимира достатньої поваги, і йому не хотілося  викладатися по максимуму. Взагалі я останнім часом часто критикую Володимира, мені його останні поєдинки мало подобаються, на мою думку, він мало наносить джеб, не так добре працює ногами, як раніше.
Думаю стиль Олександра Повєткіна дуже зручний для українця, а підсолоджує це все те, що Олександр Повєткін не може похвалитися витривалістю, а ще під важкими ударами Кличка молодшого, це може перерости у нокаут в пізніх раундах. Отже прогноз: я думаю що переможе Володимир Кличко, нокаутом у пізніх раундах, десь 8-10 раунди, хоча і не виключаю можливості, що поєдинок пройде всю дистанцію, а це 12 раундів. Це можливо у випадку, якщо Кличко буде дуже обережним, і Повєткін буде добре працювати корпусом, що повинно допомогти йому частково уникати джебів, і потужніх ударів з права!
Наостанок хочу виразити своє не задоволення, тим що поєдинок відбудеться в Москві! Якщо вірити тому, що поєдинок Віталій Кличко з Чарром пішов у мінус організаторам, то чому б не провести бій на Україні, тим паче що Віталій тепер дипутат верховної ради. Якщо даний випадок з Володимиром більш-менш зрозумілий, рекордний для Володимира гонорар, це серйозна причина, то Віталія я не розумію. Вже декілька років брати Кличко організовують свої поєдинки по цілій Європі, даже в Польщі. В мене виникає запитання: якщо Віталій такий великий патріот, депутат і т.д., то чому ж він не організовує свої поєдинки, чи поєдинки брата на Уркаїні?!?!?? Нехай би гроші йшли і в нашу країну також. Виходить спочатку гроші, а потім патріотизм, гарні слова і т.д. За що я їм щиро дякую, крім того що прославляють нашу Україну, це за те, що не поміняли громадянство, як це зробили такі відомі боксери як: Костя Цзю, Артур Абрахам(який насправді Авєтік Абрахамян), і Олександр Димитренко наш земляк, який декілька років назад змінив своє громадянство на німецьке. Але все ж таки, це не є приємно, І ЦЕ НЕ Є ПРАВИЛЬНО!!!
Нарешті в "мій солодкий бокс" я вніс хоча б одного з братів Кличко, надіюся що буде продовження. Мир Всім!
Фото взято з сайтів klitschkopovetkin.com & http://sport.segodnya.ua

Коментарі

Дописати коментар