Що чекає на Олександра Усика в К2 Promotions

Ще один Герой України, володар Олімпійського золота, переходить в професіонали. Мова йде про Олександра Усика, учасника WSB –світової серії боксу, де він був у складі Українських Отаманів. Тут я дуже коротко опишу перші свої думки, коли я почув звістку про перехід Олександра Усика в професійний бокс, а саме до промоутерської компанії братів Кличко К2 Promotions
Про Олександра Усика менше говорять, як про Ломаченко, це не є правильно, Усик теж володар багатьох дуже престижних нагород в любительському боксі, але тим не менш, зараз всі говорять про Василя Ломаченко 2-ох разового Олімпійського Чемпіона! В принципі в Україні Усик теж дуже популярний, знімається в рекламі, з’являється на  біллбордах, але в світі мова йде за Ломаченко, мене в твіттері постійно про НЬОГО питають мої закордонні колеги. Як результат Ломаченко підписує міліонний контракт з Top Rank, а Олександр Усик з К2 Promotions, контраст помітний. Тут головне правильно розуміти ситуацію, К2 Promotions вигідна лише для Братів Кличко, і боксерів які не мають можливостей виступати за закордонні компанії, до яких Олімпійський Чемпіон, і такий боксер як Олександр Усик не відноситься! Це все дуже сумно, для вболівальників Олександра, я говорю про перехід Усика до К2 Promotions. Я постараюся змалювати картину під назвою, «що чекає на Олександра Усика в К2 Promotions». В першу чергу це поєдинки майже виключно на Україні, що явно не добавить світової популярності для Олександра! В тих випадках коли він буде виступати за кордоном, а це лише в андеркартах боїв самих братів Кличко, а я скажу для тих хто не знає, що андеркарти у Кличко дуже скучні, так само як в Англії чи Німеччині. Тут всі гроші йдуть на головну подію, а хто в андеркарті не важливо, це не США, і тим паче не Top Rank, ніхто поняття не має хто виступає у андеркартах в братів Кличко! По-друге, на рахунок титульних боїв. Щоб влаштувати титульний бій для молодого боксера, я вже не кажу початківця, потрібно впливову промоутерську компанію, а К2 Promotions не така. Знову ж таки Top Rank, в цьому дуеті сильно виділяється, це домінуюча на даний час промоутерська компанія, на пару з Golden Boy Promotions. В Top Rank, чемпіони є майже в кожній ваговій категорії, та взагалі К2 Promotions… це не чесно по відношенню до Олександра Усика! Кар’єра в Олександра буде проходити по класичному Європейському сценарію, тобто поступово, з поступовими обіцянками на рахунок титульних боїв, головне аби ці обіцянки не затягнулися. Популярний випадок в українських промоутерських компаній –боксера кормлять мішками, тобто слабкими суперниками, а коли діло доходить до серйозних випробувань, чи чемпіонських боїв, виявляється що боксер не готовий, і завалює всі важливі поєдинки! Боюся щоб такого не трапилося з Олександром. В титульних боях, в битві за титулами, є багато факторів, головний фактор це вплив, і вплив на суддів також. В Top Rank і Golden Boy Promotions чемпіонів охороняють, ці компанії завжди приймають участь в організації титульних боїв своїх чемпіонів, тут завжди слідкують за тим щоб їхні чемпіони були в гідних і рівних умовах з суперниками! Це все я до того, що не відомо коли, і головне на ЯКИХ умовах відбудеться перший титульний бій Олександра Усика!!! Потрібного для Олександра впливу, К2 Promotions не має! 
За даними Вікіпедії Усик виступав у вагових категоріях: до 75 кг., до 81 кг., і до 90 кг. нагадаю що у любительському боксі вагові дивізіони відрізняються від профі, тобто варіанти можливі такі: до 76,2 кг super middleweight, до 79,4 кг light heavyweight, до 90,7 кг cruiserweight. З цих дивізіонів най більш зірковий це super middleweight(до 76,2 кг) де за головного Андре Уорд.
Одним словом я дуже не задоволений переходом Олександра Усика до промоутерської компанії братів Кличко К2 Promotions!!! Є ще дуже багато мінусів, на рахунок перспективи і т.д. але я вдаватися до них не буду. Відповідь на питання "що чекає на Олександра Усика в К2 Promotions" - нічого хорошого, що відповідало б його рівню! 
Я пропоную інтерв’ю, де йдеться про візит Усика до підготовчого табору Володимира Кличко. 
Цитую группу Вконтакте http://vk.com/worldseriesboxing:
"Олимпийский чемпион-2012 в тяжелом весе Александр Усик посетил тренировочный лагерь Владимира Кличко в Альпах. Как рассказал менеджер K2 Promotions Александр Красюк, летавший вместе с крымчанином, Усик провел в Австрии несколько дней. 
«Да, Саша Усик летал с Сашей Красюком, – смеется менеджер. – Мы пригласили его, чтобы он оценил уровень подготовки, которую K2 Promotions организовывает для своих боксеров. Усик провел несколько тренировок с командой Кличко, в том числе со спарринг-партнерами Володи. Но с ним самим в парах не стоял, т. к. Усик леворукий, а Володе нужно готовиться к праворукому Поветкину. Теперь пусть Усик подумает над нашим предложением». 
Также Красюк уверил, что Усик однозначно перейдет в профессионалы. Осталось только дождаться, когда это будет и какое предложение примет боксер."
Бажаю для Олександра Усика всього найкращого, і надіюся що великі перемоги не за горами. Мир Всім!
P.S: Доповнення http://mysweetboxing.blogspot.com/2013/10/2-promotions.html
Фото взято з групи Олександра Усика Вконтакте http://vk.com/oleksandr1987 
Олександр Усик в Вікіпедії

Коментарі

  1. Радий матеріалу про українського боксера від Вас, але хотів би поділитися власною думкою-коментарем до статі.

    Спочатку я також думав, що це дуже хибне рішення обрати для старту карєри українську філію К2.

    1) стосовно вагової категорії. Нище 90,7 кг Усик не спуститься там (79 кг та 76 кг) він виступав, ще підлітком. А у суперважкій вговій категорії (понад 90,7) він буде маловатий, можливо з часом і перейде, але потрібно декілька років, як мінімум. Можемо згадати поляка Адамека, українця Глазкова, американця Канінгема всі вони там маловаті для справжньої конкуренції. Лише Д.Хей добився високих результатів і думаю ще порадує нас декількома видовищними поєдинками. Залишається лише важка вага. І ось тут криється весь секрет.

    2) Ця вагова категорія ніколи не була така популярна як сусідні (понад 90,7 та 79 кг). На даний час усі чемпіони не американці (Польша, Німеччина, Куба, Панама) і проводять поєдинки у Європі тому наврядчи хтось з американських промоутерів проявив велику зацікавленість у роскрутці навіть дуже талановитого боксера. Як було відомо ТОП РЕНК запропонувала стандартний контракт на відміну від зіркового (з спеціальними умовами та гонорарами) у Ломаченко.
    - Поєдинки з Європейськими чемпіонами буде організувати значно легше у Європі.
    - У ТОП РЕНК з близько 50 боксерів лише 1 у категорії 90,7 кг Томмі Збіковскі 4(3)-0-0 але він не бється з 2011 року та 1 у категорії понад 90,7 кг Енді Руіз 20(14)-0-0 з котрого потихенько ліплять "амереканську надію". Тому сенсу брати "крузера" (90,7 кг) маловато.
    - Взагалі у ТОП-15 лише 1 американець БіДжей Флорес 28(18)-1(0)-1, якого сміливо можна віднести до середняків. І це ще один аргумент в користь Європи.

    3) Напевно незнаючи мови, з молодою сімєю та малими дітьми напевно краще будувати карєру вдома, де популярність напевно більша ніж у Ломаченко + контракти на рекламу ТВ та інше.

    4) Якщо обирати одну з 3-ох провідних компаній України, то Еліт Боксінг молодшого Черновецького відпадає через зависокі запити олімп.чемпіона (з ЗМІ) та і компанія переважно робить чемпіонів з нуля. Донецька компанія також небагата на бійців у цій категорії, а готуватись з кимось потрібно. Що стосується переваг К2 то це регулярні (5 разів на рік) турніри, вихід на державне ТВ (що є величезним + у створенні зірки), можливість тренувань з найкращими суперваговиками на даний момент братами Кличко. Та і гонорар я думаю вони запропонували непоганий. Їм зараз дуже потрібна зірка, адже останні турніри проходять при напівпустих залах, а останій виступ "Отаманів" вщент заповнив Палац спорту у Києві. Тому для цих двох сторін це найкращий вихід.
    - На рахунок опозиції погоджусь, якщо будуть мішки то навіть в Україні дового на це ходити не будуть.
    - Якби почав карєру Німеччині мішки були б 100% і хто зна скільки.
    - У штатах нажаль він не у тій вазі. Там значно попульрніші більш дрібні чемпи або суперваговики.

    5) а чемпіонські поєдинки наші компанії в змозі організувати, як у нас так і за кордоном, просто інші наші боксери, вибачаюсь за грубість можливо поступаються у рівні та таланті тому їх більше і оберігають. Тим не менше чемпіонські бої проводили Сенченко, Нужненко, Узєлков, Байсангуров, я не буду казати з якою опозицією, адже погодтеся з лідерами дивізону вони навряд би стали чемпіонами... Узєлков взагалі про..ав всі свої можливості.... короче ми не про них.

    Прикро лише що контракт на 5 років.

    Вибачай, що так багато написав))

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже дякую за коментарій! Не треба вибачатися. Дуже приємно отримати повну і обгрунтовану відповідь, важко не погодитися, але емоції в мене до цих пір не в гамувалися, це ж Олімпійський Чемпіон!!! Я дуже розчарований вибором К2, звичайно Усик робив як йому краще, але я надіявся на Френка Уорена, Заурленда і щось в цьому роді. Нам виходить лише надіятися що К2 справді зможуть влашутвати для Усика кар'єру, гідну Олімпійського Чемпіона!
    Ще раз дякую за коментарій, буду радий і в подальшому отримувати їх, тому що Бокс краще роздивлятися з різних кутів!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар