SHOWTIME vs. HBO


90-ті повертаються! Кажуть що зараз все повертається, мода, одяг, традиції і т.д., лише технології мчать вперед. Вимушений погодитися, особливо по відношенню до боксу. Поясню чому мене потягнуло на ностальгію. Особливо враховуючи те, що лише один боксер девяностих, Флойд Мейвезер мл. сяє і тепер. Потягнуло мене на ностальгію, не через боксерів, а через дежавю. Єдине що мені нагадує 90-ті це протистояння медіа гігантів світового телебачення SHOWTIME vs. HBO яке зараз відновлюється. Ця невеличка стаття буде присвячена цьому протистоянню. Нагадаю декілька істин. Телебачення невід'ємна частина боксу, розкрутка боксерів проводиться на телебачинні, майже всі гроші які крутяться в боксі, приходять з телебачення. 
Наразі є лише два телеканали, вони домінують вже багато років, є ще ESPN, теж легендарний канал, але в нього свої козирі, він відомий своїми показами класинчих поєдинків, і програм повязаних з цим. Так от ці монстри телебачення воюють між собою, за аудиторію, а аудиторія тягнеться до найкращих, найталановитіших, і головне НАЙПОПУЛЯРНІШИХ боксерів. Кожен старається підписати контракт на декілька поєдинків з найбільшими зірками. Оскільки великі поєдинки відбуваються лише по суботах, то не рідко буває що одного вечора, одночасно, у двох різних містах відбуваються великі поєдинки на різних телеканалах, HBO & SHOWTIME. У боксерські вечори вкладені величезні гроші, і можна уявити, на які втрати піде той телеканал,якщо глядачі вирішать що головна подія вечору, на другому каналі краща. Телеканали живуть рекламою, за нею вони гоняться, коли полюють на молодих талановитих, з яскравим стилем боксерів. Найкращим прикладом є тіж 90-сті, коли на рингах господарювали Тайсон і Льюїс, і не важливо що Тайсон тоді вже не був, таким як на прикінці 80-их, до поразки Дагласу. У Тайсона був контракт з SHOWTIME, а в Льюїса HBO. Протистояння було не лише між боксерами, а і телеканалами. По цій причині, коли люди вже не могли більше чекати(2001р.), хотіли побачити цей бій, їм було цікаво хто переможе(хоч експерти і так догадувалися), бій довго не могли організувати. Ніхто з телеканалів не хотів поступатися. Не все так просто, кожен канал хотів показувти цей поєдинок по PPV, тобто по платних трансляціях, люди повині були заплатити певну суму, щоб подивитися бій по ТВ! А це ж великі гроші, і як їх було поділити, Льюїс був абсолютним чемпіоном, а Тайсон досі був головним магнітом для публіки. Хоч бій ми все ж таки побачили, але сама ситуація була цікава. Бокс втратив багато хороших поєдинків, через те що класні боксери були на різних каналах, якщо вірити Вікіпедії, Тайсон-Льюїс був єдиним поєдинком з таких що відбувся!
так виглядає головна сторінка офіційного сайту HBO
так виглядає головна сторінка офіційного сайту SHOWTIME
Важко обрати який канал краще показує бокс, в них різні коментатори, експерти, ринг анонсери, оператори і т.д. Для мене завжди подобався більше showtime тому що я є фаном Майка Тайсона, а Льюїса я ненавидів =)) Леннокс завжди обирав найбезпечніший шлях до перемоги, його поєдинки були дуже скучними і на мій погляд не цікавими, але це все емоції. 
Колись Льюїс мені був як і всі, але все помінялося після того як він виграв у Девіда Туа, мого найулюбленішого супертяжа. Головне буле те як він виграв, він тримав Девіда на максимально дальній дистанції, і дуже рідко вистрілював з права, тому що дуже побоювався блискавично швидких і над потужних ударів самоанця.
А зараз коли пройшли роки я вважаю що з цих двох великих каналів, з їхніми дуже цікавими документальними фільмами, трішки кращий НВО. Мені більше подобаються їхні легендарні експерти, Ларрі Мерчант, Макс Келерман, Джим Лемплі, Гарольд Ледерман(неофіційний суддя НВО), Ледерман часто коментує бої на HBO boxing after dark, де показують початківців. На великі вечори, НВО запрошує зіркових гостей, найчастіше це найпопулярніші боксери, які діляться своїми думками на рахунок боїв. Особливо цікаво коли проходить бій, а коментує боксер який буде наступним суперником переможця цього бою, і йому задають цікаві питання нарахунок того, з ким би він хотів зустрітися. На PPV в якості постійного зіркового експерта запрошували коментувати, легендарного, нині покійного Емануеля Стюарта.
SHOWTIME далеко не втік, на його вечори теж запрошуються зірки, теж світового маштабу. Плюс, якщо в ринг-сайді сидить якийсь боксер із можливих суперників тих що на рингу, в нього візьмуть інтерв'ю. А якщо говорити про експертів чи коментаторів, на SHOWTIME, Ел Бернштейн, Стів Альберт, і Джим Грей, вони теж достойні. Особливо Джим Грей, всі пам'ятають як він брав інтерв'ю в Тайсона, після того як Майк відкусив вухо Евандеру Холіфілду у реванші у 1997 році, тоді всі були налякані, не розуміли що коїться. Кожен раз коли дивлюся той бій, хочеться сказати для Джима Грея ТІКАЙ ПОКИ ЖИВИЙ!!!
Повтори мені більш подобаються  від SHOWTIME. На НВО за хвилину перериву можуть показати одим епізод, але з різних камер, і дуже повільно - виглядає це все дуже яскраво! Відео повтори на SHOWTIME більш динамічні, за ту же хвилину, вони показують декілька епізодів - що при рівному поєдинку, дає зрозуміти хто виграв раунд, це дуже помагає!   
Якщо вибрати по одній речі що мені найбільш подобається, з виробництва SHOWTIME і HBO, то це "24/7" від НВО, і "Super Six World Boxing Classic" від SHOWTIME. 24/7 це постійна серія коротких документальних фільмів відзнята перед кожним важливим поєдинком(щоб розігріти публіку). Super Six World Boxing Classic це безпрецедентний турнір, який влаштувала телекомпанія SHOWTIME для того щоб визначити кращого середньоваговика сучасності. Чого безпрецедентний? тому що у профі боксі таких турнірів не влаштовують! Турнір тривав з 2009 по 2011 року, переможцем став Андре Уорд.
2013 рік для медіа гіганта SHOWTIME був дуже успішний, він в одні ворота обіграв НВО, давненько я не бачив, щоб на офіційному сайті HBO.com/boxing були анонси, другорядних боксерів. Один чи два хороших боксера там були, але це не зрівняти з тим, які вечори влаштовує SHOWTIME, цілий рік поєдинки найвищого гатунку! А якщо згадати те що король р-4-р Флойд Мейвезер молодший ДВІЧІ проводить свої поєдинки на їхньому каналі, то можна НВО зразу записувати дострокову поразку нокаутом у першому раунді КО 1. Цікаво що на нас чекає у 2014 році?
Зазвичай НВО з таким самим рахунком справляється з SHOWTIME. Зазвичай у них самі зіркові поєдинки за участтю наймаштабніших зірок. Але ж ВСЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ! 
Мир Всім!
P.S: я вирішив перекласти цю статтю на російську мову, для моїх колег з Росії і группи http://vk.com/allboxing, повний переклад на http://vk.com/mysweetboxing
Всі фото зроблені мною у Adobe Photoshop CS

Коментарі