Айк PRESIDENT Ібеабучі

Я вже давно хотів написати історію про Айка Президента Ібеабучі, це для мене важкий випадок, по цій причині  я так довго не міг приступити до статті, важкий тому, що в історії Айка є дуже багато історій, не пов'язаних з боксом, але ці історії не дали Айку творити світову історію боксу!!!
Досить вже історій, сьогодні розповідь про президента. Як ви вже зрозуміли, розповідь не про президента США, чи будь-якої іншої країни, це розповідь про Президента Айка Ібеабучі. Боксера який сяяв у 90-их, і показував що маючи габарити суперваговика, можна бути технічним, блискавично швидким, вибуховим, витривалим і багато ударним, яким і був Айк Ібеабучі!
Я примусив себе написати про Айка Ібеабучі з умовою, що не буду детально описувати його життя поза рингом(про це на сайті fightnews.ru/ibeabuchi_ayk_ibeabuchi_ike де дуже детально описуєтся всі його пригоди і скандали). Я ж хочу показати яким він був в першу чергу боксером. Мені стає дуже гірко коли я згадую про Айка Ібеабучі, хлопця який не заслужив такого життя, такого завершення кар'єри!
Найважливіші поєдинки в кар'єрі Президента це, Девід Туа 1997 року, і Кріс Бірд 1999 року. Якщо хтось подумає що це не багато, то я скажу що Айк провів всього лише 20 поєдинків, плюс в Бірда і в Туа на той час не було поразок, вони були не переможні! На той час Девід Туа був домінуючою силою в надважкому дивізионі, і для Айка не давали шансів. У Девіда на той час вже були сенсаційні перемоги над Джоном Руїзом(нокаутом у першому раунді), і Олегом Маскаєвим, теж нокаутом. Для тих хто не знайомий з творчістю Девіда Туа, я б рекомендував би подивитися його бої з Руїзом і Мурером, на ютубі, завіряю це займе декілька секунд!
Після перемоги над Туа, в Айка і почалися проблеми, а точніше демони в голові. Зразу ж після поєдинку з Девідом, Айка везуть в лікарню. Згодом його випустили, але біль у голові Айка не припинявся. Люди наближені до Айка говорять, що у нього були проблеми і до боя, під час підготовки, а точніше під час спарингу. На думку легендарного коментатора з НВО Ларрі Мерчанта, характер у Айка погіршився, і з ним почалося діятися щось не зрозуміле після поєдинку з Туа. З тих пір Айк Ібеабучі вже ніколи не був такий як раніше! Я б дуже дуже рекомендував прочитати статтю на сайті fightnews.ru, там детально описується всі ситуації і сканадли, в яких побував Айк!
За відсутності інформації, у російських і українських вікіпедіях, я звернувся до англомовної вікі. Як я вже писав раніше, з нашими вікі робиться біда коли діло доходить до боксерів! Так от, я вирішив перекласти і написати, два най шокуючих випадки з життя Айка, принаймі на мою думку. В першу чергу це випадок, коли Айк Ібеабучі силою посадив у машину хлопчика-підлітка 15-ти років, сина колишньої дівчини на якій він хотів женитися, і їхавши на високій швидкості, врізався в бетонний стовп на шоссе 35 північ від Остіна, Техас. Обох врятували подушки безпеки, але хлопчик зазнав серйозних ушкоджень. За даними кримінальної справи, хлопчик зазнав "численних травм", "і НІКОЛИ НЕ ЗМОЖЕ ХОДИТИ ЯК РАНІШЕ!!!" чим це закінчилося я описувати не буду. Вільне життя Айка закічилося 22 липня 1999 року, в готелі "Міраж" Лас Вегас, коли він позвонив у місцеву службу ескорту, і заказав професійну танцівницю у свій номер. За словами танцівниці, він напав на неї, і хотів зґвалтувати, коли вона попросила оплатити танець авансом. Крики почули люди і визвали охорону готеля, коли охоронці увірвалися у номер, жінка вибігла майже гола, а Айк забарикадувався у ванній кімнаті. Все це і багато іншого у http://en.wikipedia.org/wiki/Ike_Ibeabuchi.
Я рахую коли Президента Айка Ібеабучі посадили в псих лікарню, світ втратив одного з найвидатніших боксерів. Ібеабучі був дуже швидким, витривалим (один з найбільш витривалих в цій вазі), володів дуже потужнім ударом. І головне він ДУЖЕ потужно б'є з обох рук! А міцність підборіддя у Айка вражало! Айк під час своїх поєдинків наносив дуже багато ударів! У поєдинку Девід Туа і Айк Ібеабучі, було встановлено рекорд за кількістю завданих ударів, 1700(попередній рекорд в 1975 р. Алі-Фрейзер), цей поєдинок був названий журналом "the ring" кращим боєм року! Якщо взяти всі ці якості як показник рівня боксера, то виходить що рівних йому не було! Володимир можливо має кращий показник по силі правого прямого удару, і так само можливо він має перевагу за рахунок джеба (хоча для Айка це не головний показник, тому що він добре себе почуває на ближній дистанції). А по всіх інших показниках Айк значно перевершує Володимира і Віталія Кличко! З Ленноксом Льюїсом в Айка майже рівні показники, але в швидкості і продуктивності Льюїс значно поступається Айку.
Висновок такий: якби Айк Ібеабучі не був позбавлений волі, то ери Кличко, такої як вона зараз є, можливо і не було б! І не відомо що було б з Льюїсом! Я розумію що це дуже голосно, і в таких випадках не можна казати "якби", але я бачив його поєдинки, і те що він робить в ринзі називається солодкою наукою!!! Я б всім рекомендував подивитися його поєдинки, і задуматися над моїми словами. 
На кінець рокажу про одну легенду/теорію. Так от є теорія, що Айка Ібеабучі «усунув» Дон "only in america» Кінг, бо він ніс пряму небезпеку Тайсону, або будь-якому його боксеру(тому що Айк був не в його стайні). Якщо вірити теорії, то велика ймовірність що і Тайсона, Кінг теж «усунув» коли в них намічався розрив. Принаймні такі ходять легенди. Мир Всім!
P.S: Дуже приємно отримувати такий коментарій, тому я вирішив опублікувати його:

Дякую. За цікав тему. Подобається, що хтось пише українською про бокс, адже таких статей не дуже багато, за це Вам дякую.
У статті використовувалися матеріали з сайту http://en.wikipedia.org/wiki/Ike_Ibeabuchi


Коментарі

  1. Дякую. За цікав тему. Подобається, що хтось пише українською про бокс, адже таких статей не дуже багато, за це Вам дякую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую Вам за теплі слова, мені дуже приємно було це прочитати! Мені постійно казали щоб я писав на російській мові, казали що так буде краще, тому що Росіяни не розуміють нашої мови. Я відповідав, що це є моє рішення, хоч і розумію що на російській мові, більше було б читачів. Хоч судячи з статистики, найчастіше Росіяни заходять на мій блог з Яндекс.ру де є хороший перекладач, тобто ті хто хочуть прочитають. На рахунок цікавих тем, скажу що я над цим працюю. І ще раз дякую за хороші слова!!!

      Видалити
  2. в бої з Туа, Айк мені нагадує Тайсона в молоді роки! хороша стаття!

    ВідповістиВидалити
  3. дякую, так схожість є, Айк збільшена копія Майк. Даже імена схожі Айк мАйк =))

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар