ESPN Friday Night Fights

Сьогодні я вирішив познайомити МІЙ СОЛОДКИЙ БОКС, і тих хто його читає, з таким явищем як Friday Night Fights, а вірніше ESPN Friday Night Fights, так його називають в ефірі. Причини по яких я вирішив написати про це, важко описати, я рахую що кожна людина якій подобається бокс, чи хоче дізнатися більше про бокс, або бокс її просто цікавить, повина знати про Friday Night Fights. Я був здивований коли нічого не знайшов про це у Вікіпедії! Я міг написати статтю на будь-яку тему, в світі боксу є багато цікавих і головне популярних історій, скандали, бійки поза рингом, інтриги промоутерів, і т.д. Але я вирішив спочатку познайомити з всіма площинами боксу, а потім вже і розваги.
В статті використана інформація з англомовної Вікіпедії, перекладена мною і сайтом http://translate.google.com.ua   http://en.wikipedia.org/wiki/Friday_Night_Fights
анонс головної події вечора
Friday Night Fights - це телевізійне боксерське шоу, Американського телеканалу ESPN2, це шоу є серія показаних наживо боксерських поєдинків в пятницю в ночі, зазвичай о девятій вечора по східному часі(мається на увазі в США, східне узбережжя, і західне - різниця декілька годин).
Friday Night Fights(Фрайдей Найт Файтс) перекладається як Поєдинки в П'ятницю Вночі або П'ятничні Вечірні Бої. Ця программа дебютувала восени 1998 року, розміщується від ESPN Digital Center studio. Ця програма також є у високій чіткості, на ESPN2 HD. Також П'ятничні бої в ефірі по TSN в Канаді.
На Friday Night Fights коментаторами в рингсайді являються Джо Тессітор, і легендарний тренер Тедді Атлас. В попередніх сезонах були, аналітики Макс Келлерман(дуже авторитетний, пізніше він перейшов у НВО), і Браян Кенні, а коментатором був Боб Папа(який тоді був на пару з Атласом). Боб Папа теж перейшов до НВО.
50 cent на Friday Night Fights з Тедді Атласом
В даний час офіційна назва цієї програми ESPN Friday Night Fights Presented By Just For Men Haircolor, що перекладається як ESPN Friday Night Fights представлені Лише Для Чоловіків Фарба для волосся. Добавили в назву шоу, назву торогової марки, а точніше фарби для волосся.
Формат. Зазвичай налаштування на ніч, це три поєдинки, перший з яких 8-ми раундовий, другий 4-ох, і головна подія вечору 10-ти, або 12-ти раундовий, бувають і вийнятки. Між поєдинками, шоу повертається до ESPN студії, де обговорюються останні новини боксу, або інтерв'ю з кимось з боксерського світу. Відомі інтерв'ю включають: Бернард Хопкінс, Антоніо Тарвер, Вінкі Райт і Шугар Рей Леонард і т.д. Люди в яких беруть інтерв'ю, можуть бути, і не бути в студії. Спеціальні гості можуть бути і в рингсайді. Як правило вони лишаються там в якості зіркових коментаторів для одного чи двох раундів, і можуть залишитися для коротких інтерв'ю між поєдинками. Запрошені зіркові коментатори включають: Хопкінс, і Джо Месі, якого я вже давно не бачив, він у свій час був дуже перспективним супертяжом, але по причині здоров'я довгий час не виступав.
"План на бій" Тедді Атласа 
План на поєдинок Тедді Атласа. Перед кожною головною подією, коротке відео, записане раніше, де Тедді працює над стратегією, для кожного боксера, яку вони повинні використовувати, і демонструє за допомогою помічника Сауля(боксери відео не бачать, лише глядачі). Досвід Тедді як тренера, дає цьому відео точність і реальність. Зазвичай якщо боксер використовує таку ж стратегію, то він виступає добре! Як правило відео записане в ринзі до приходу глядачів, але бувають випадки коли відео записується в інших містах. Для поєдинків андеркарта відео не знімають, але план на бій Тедді, пишеться у титрах. Якщо іншими словами, "план на бій", це "ключі до перемоги".
Я вирішив написати про дуже неординарну подію, яка була в житті Тедді Атласа, знову ж таки з англ. вікіпедії.
Коли Тедді Атлас був молодим боксером, аматором він тренувався у боксерському клубі Catskill, легендарного члена Зали Слави Каса Д'Амато. Після декількох аматорських боїв, боксерська кар'єра Тедді закінчилася через травму спини. Атлас був помічником  Д'Амато. В його обов'язки входило надавати допомогу Д'Амато у підготовці  молодого Тайсона. Як би там не було Атлас покинув табір у 1983 році, після сварки з 16-ти річним Майком Тайсоном. Тепер саме цікаве. Причина була в тому, що Майк сказав для Тедді що він схопив за сідниці 11-ти річну дівчину, родичку Тедді Атласа. Тедді не довго думаючи бере пістолет 38 калібру і кладе його до вуха Тайсона, і сказав йому щоб більше ніколи не торкався його сім'ї, якщо це ще раз повториться, він(Атлас) його вб'є!!! Після цього Тедді вигнали з клубу, і заборонили бути біля прийомних дітей Каса Д'Амато, одним з яких був Тайсон.
Я сподіваюся що це було цікаво прочитати, тому що в Українській і Російській вікіпедії такого немає. Багатьох легендарних аналітиків і експертів не має у цих вікіпедіях, що є дуже сумно!
Я пропоную список боксерів які билися на ESPN Friday Night Fights, взагалі то я пропоную список лише мені відомих боксерів: Андре Берто, Оніл Белл, Корнеліус Бандрейдж, Нейт Кемпбелл, Хуліо Діаз, Артуро Гатті, Юріоркіс Гамбоа, Аллан Грін, Юрій Форман, Одлі Гаріссон,   Заб Джуда, Антоніо Маргарито, Олег Маскаєв, Хосе Луїс Кастілльо, Хасім Рахман, Корі Спінкс, Міккі Уорд, Жан Паскаль, Серхіо Мора і Браян Вера. Як можна було побачитити де хто з цих імен були абсолютними чемпіонами, супер зірками, іконами боксу, і просто КУМИРАМИ МІЛЬЙОНІВ!
так виглядає facebook сторінка ESPN Friday Night Fights 
Для мене Friday Night Fights несе великий інтерес, можна подивитися на хороших боксерів, в хороших боях. Зазвичай на рингу в Friday Night Fights зустрічаються рівні сильні боксери, такі матчі багатьох варті. Побачити поради живого тренера, та ще й легендарного, це ще і дуже корисно, та й в загалі це дуже цікаво, класно, і приємно. Цей формат дозволяє побачити те що зазвичай ми не бачимо, зазвичай вибір і обговорення стратегії не розголошується. Дуже цікво і пізнавально побачити як це створюється і працює!!! А особливо цікаво коли не знаєш бійців що на ринзі, тоді стає цікаво спостерігати за ними, хто кращий, хто переможе, а можливо це наступна зірка? і т.д. Я декілька разів бачив Friday Night Fights по телебаченню, на ESPN Classic, скучно ніколи не було! Нажаль для мене, той канал заблокувався на моїй супутниковій тарілці, це було сумно. На щасття є інтернет, де є все включно і п'ятничні вечірні бої. Можна дивитися на http://www.youtube.com, або скачати з торрента. 
Тедді Атлас тренував Олександра Повєткіна, але розуміння з промоутером Повєткіна не було досягнуто. Атлас хотів щоб Олександр тренувався в США, а команда росіянина, була проти цього, і хотіла щоб Тедді приїздив до Росії, на це іменитий тренер погодитися не міг, тому що він працює на ESPN2. По його словам робота на телеканалі його кормить. З цього можна зрозуміти наскільки Friday Night Fights для нього важливі, він лише раз не був на шоу, і це по причині того що для його жінки робили складну операцію! Friday Night Fights єдиний у своєму роді, в боксі такого не має! Буває що певні телеканали показують регулярно бокс, але кожного тижня, і не наживо! і тим паче не власного виробництва, та ще у такому цікавому форматі! Щось подібне є у реслінгу, і назва дуже схожа, але шоу ДУЖЕ РІЗІНІ! Friday Night Fights доказує що бокс ще живий, і помирати не збирається, вони існують вже 13 сезонів(років), що є доказом того.
Найджел Коллінз в твіттері @ESPNFNF
Хочу розповісти про ще одну людину, яка грає одну з головних ролей у П'ятничних Вечірніх Боях, я про легендарного, Найджела Коллінза експерта з ESPN Boxing. Найджел Коллінз раніше працював головним редактором біблії боксу журналу The Ring. Зараз він займається Friday Night Fights, він рекламує, анонсує, описує боксерів і коментує. Зрозуміти чим саме він занімається важко, вікіпедії з ним я ненайшов ніякої, в його профілі у твіттері пише що він зфокусований на Friday Night Fights(FNF).
Я написав Найджелу Коллінзу в фейсбук https://www.facebook.com/nigel.collins.750, жду відповіді,  зазвичай в твіттері, він мені відписує(Найджел Коллінз в твіттері  https://twitter.com/ESPNFNF). Коли Найджел дасть відповідь на декілька запитань, я їх відразу ж допишу сюди. Мир Всім!
Всі фото взяті з офіційної сторінки ESPN Friday Night Fights на фейсбуці
В статті використана інформація з англомовної Вікіпедії, перекладена мною і сайтом http://translate.google.com.ua   http://en.wikipedia.org/wiki/Friday_Night_Fights

Коментарі