Поєдинки літа: Бронер-Маліняджи

Бруклін, Нью-Йорк, останім часом постійне місце для проведення боксерських вечорів найвищого гатунку. Все діло в тому що у місті появилася велика, сучасна арена, для проведення таких замагань. Я говорю про вже знаменитий Barclays Center , який було відкрито 12 вересня 2012 року, і з тих пір, там постійно проводяться різні події, концерти, вечори боксу, реслінгу і т.д. Раніше у Брукліні взагалі не було хорошої арени, щоб там могли поміститися достатня кількість фанів. Були невеличкі зали на декілька сотень глядачів, що звичайно не могло дозволити проведенню маштабних поєдинків за участтю любимців публіки. Кого кого, а талантів у Брукліні завжди було в досталь, як і в реп музиці, так і в боксі! Так от тепер кожен промоутер який має у своїй стайні бруклінця, обовязково проводить вечір боксу в Брукліні, у Барклейс Центрі.
красива панорама Барклейс Центру
Таким бруклінцем являється і Пол Маліняджи(італійський американець), який 22 червня проводив захист свого титула чемпіона світу за версією WBA у welterweight(до 66,7 кг). Суперником його був молодий 23-ох річний американець Едрієн Бронер. Бронер раніше виступав у легших вагових категоріях, таких як: super featherweight(до 59 кг), і lightweight(до 61,2 кг), і перескочив через одну до welterweight, щоб мати змогу виграти титул, таще і заробити на імені чемпіона.
Едрієн "THE PROBLEM" Бронер(27-0, 22 КО), персона наразі популярна, але багато про нього не скажеш, його кар'єра ще пишеться, тобто ще рано робити висновки хто він є, і що зробив для боксу. Але дещо він таки зробив. Встиг за свої 23 роки стати 3-ох разовим чемпіоном, у 3-ох вагових категоріях, а це вже щось!  
У Пола Маліняджи(32-5, 7 КО) на протязі всієї кар'єри, майже всі суперники були найвищого класу, він змагався з найкращими боксерами свого часу. Всі його поразки були від боксерів які в той час рахувалися НАЙКРАЩИМИ У СВІТІ. Як можна було помітити по його рекорду, Полі не є нокаутером, так Пол не володіє потужнім ударом, але він може за раунд викидати по 40 джебів, і раз за разом наносити комбінації з 4-5 ударів! Я вважаю що Пол Маліняджи на прізвисько MAGIC MAN, чарівник, заслуговує великої поваги, хоча б за те, що не відмовлявся від поєдинків з суперниками які були на  піку своїх кар'єр. Я веду до того, що він міг обирати боксерів з іменами, але на сході, або заманювати їх у не зручні вагові категорії і т.д. Але Полі так не робив, за що йому велике спасибі! Я не думаю що його кар'єра вже закінчена, в нього досі є ім'я, за яке молоді і перспективні боксери заплатять непогані гроші, щоб записати це ім'я до своїх перемог.
29 квітня 2012 року Пол Маліняджи завоював титул за версією WBA у велтервейті, перемігши на Україні в Донецьку, В'ячеслава Сенченка, технічним нокаутом у 9-му раунді.
Отже, всі інгридієнти для хорошого поєдинку були, тому інтерес до цього поєдинку був! Цей поєдинок цікавий ще і тому, що у ринзі зустрінуться два боксера різних стилей! Мені подобається вислів сказаний кимось із "великих", а саме, "Бій роблять стилі". Говориться про те, що бій буде на 100% залежати від стилів учасників.  Наперед відмічу що глядачі не повинні бути не задоволенні, вони отримали, хороший динамічний бокс, і інтригу - що ще треба для шастя.
З першого по п’ятий раунд(можливо крім 3-го), превага була у чемпіона Пола Маліняджи. Його удари не були даже близько такі по силі, як у Бронера, але він викидав вдвічі, або втричі більше ударів, комбінував, влучав, виглядав зайнятим, а як відомо претендент має більше працювати, бути зайнятим, активнішим, щоб показати для суддів що він хоче виграти. А цього не було на протязі ВСЬОГО ПОЄДИНКУ! Вся ця перевага у Полі була доти, поки він кружляв навколо, і тримався на дальній дистанції. Його ноги кращі за ноги Едріана. Але справа не в ногах Бронера, а в його стійці. Його боксерська стійка це бути загорнутим лівим плечем, ліва рука закриває корпус, а права підборіддя – як у Мейвезера(їхні стійки дуже дуже схожі). Плюс Едрієн відхиляється назад, і стоїть майже пенпердикулярно   до суперника, я про те, що в такій позиції, ще й з широко розставленими ногами, йому важко доставати суперника на дальніх дистанціях.
«Проблема» Бронер найнебезпечніший тоді, коли його суперник достатньо близько, щоб не треба було робити крок. В п’ятому раунді Маліняджи почав часто бувати біля канатів, де Бронер максимально сильний, йому тільки цього було і потрібно, в такі хвилини він активізовувався, і влучав. В перериві Маліняджи тренер сказав, «коли ти біля канатів, роби щось щоб бути в центрі рингу». Для Полі було важко не піддаватися психологічному пресингу Бронера, Едрієн знаючи що удари Маліняджи не є потужні, і сильної шкоди не принесуть, просто перекрившись підступав, цього було достатньо щоб Маліняджи був біля канатів. Мене це чесно кажучи дивує, в нього ж є хороші ноги, він може викинути декілька ударів і вискочити з незручного для себе положення.
В шостому раунді Полі Маліняджи робить помилку, яку зробив у свій час Антоніо Демарко, «Чарівник» Полі зменшив дистанцію, а деколи і переходив у ближній бій, якраз те що потрібно Бронеру. Відразу почалися потужні удари які доходили до цілі, їх як і раніше було набагато менше, ніж тих ударів які наносив Пол. Але для публіки і суддів було видно що деякі удари Пола, були даже не акцентовані. Пол просто викидав їх серіями, але без загрози для Едрієна. Шостий раунд, це перший раунд який Едрієн Бронер, міг записати до свого активу. Це був перший раунд де Бронер робив те що і від нього очікували, а це удари по корпусу!
Я думаю що Пол Маліняджи міг виграти цей бій, з ЦИМ Едрієном Бронером, в нього все для цього було. Йому треба було робити теж саме, що робив Леннокс Льюїс в бою проти Девіда Туа, а це просто посадити суперника на джеб, тримати його на максимально можливій дальній дистанції, і періодично комбінувати(Льюїс не комбінував і виграв), і тоді б ні в кого не було б сумнівів щодо переможця!!!
7-ий раунд теж за Бронером, і він був схожий на 6-ий,   з невеличкої різницею в тому, що в сьомому раунді Пол Маліняджи більше часу проводив на середній, і ближній дистанціях, що і виливалося для нього у пропущені потужні удари. Після того як Едрієн почує запах крові, його зупинити становиться майже не можливо.
Ситуація трішки помінялася у 9-му раунді, Полі Маліняджи дуже агресивно почав протистояти Бронеру. На кожен випад Едріяна, Пол викидав довгу серію акцентованих ударів, і так цілий раунд. Але, вже по традиції останні 20-30 секунд Бронер активізується, а Пол по не зрозумілим мені причинам залишається біля нього, замість того щоб відбігатися декілька секунд.  Це мені дуже сильно напоминає поєдинок з Демарко. Демарко заставляв йти в перед його мексиканський характер і самовпевненість, а Пола напевно рідні стіни, які його підтримували вигуками «Полі Полі». Дев'ятий, як і десятий, рівний раунд, з невеличкою перевагою Маліняджи.
Одинадцятий раунд проходив по тому ж сценарію що і попередні раунди в яких Пол атакучи на середній дистанції там і залишався. Раунд за Бронером
Дванадцятий раунд був дуже рівний, більш пасивний, сказалася втома боксерів. На мою думку перевагу мав Маліняджи.
Після першого перегляду я нарахував 115-113 Маліняджи, після другого рахунок такий же, лише деякі раунди оцінені по-різному. На мою думку Пол Маліняджи не програв цей поєдинок. Якщо дивитися цей бій як звичайний фан, який не сильно розбирається в тонкощах боксу, і не рахуючи очка, може показатися що Бронер переміг. Справді виглядав Едрієн дуже могутньо, його удари були більш потужні прицільні, і чисті, але їх було менше, і ми не в любительському боксі, де рахують удари, а в професійному, де є дуже багато своїх тонкощів. На мою думку НІЧИЯ теж підходящий результат!
Але не ми вирішуємо хто переможе, а хто ні, а професійні судді. Отже після закінчення поєдинку Джимі Леннон молодший виголосив вердикт. 115-113 Бронер, 113-115 Маліняджи, 117-111 Бронер. Таким чином Едрієн Бронер розділеним рішенням, стає чемпіоном світу, втретє, в трьох вагових категоріях!
Мені приходиться лише дивуватися рішенням судді на ім’я Том Шрек з Нью-Йорка, який поставив 117-111 на користь Едрієна. А взагалі то дивуватися не має чим, якщо тверезо подумати. Так було і буде завжди, коли в рівних поєдинках дають перевагу більш перспективному боксеру, тобто Едрієну Бронеру.
Між 9 і 10 раундом Джим Грей взяв інтерв’ю у Флойда Мейвезера мл. який сидів у ринг-сайді. На рахунок Бронера: «Едрієн справді неймовірний, він майбутнє боксу». На рахунок Полі: «Полі справжній чемпіон, двохразовий чемпіон… Бронер мій менший брат(напевно натякаючи на схожість стилів) обоє дуже хороші бійці»
Едрієн Бронер після поєдинку: "Я приїхав в його рідне місто і забрав його дві речі, його дівчину, і його титул". Після цього почалася потасовка. Звичайно Полі як і кожен чоловік не міг цього витримати. Пізніше пристрасті заспокоїлися, і на запитання Джима Грея прийшла черга відповідати Полі.
Полі Маліняджи після поєдинку: "Бронер не був зайнятий в ринзі, він працював лише 30 секунд в раунді, це був рівний бій", і я на 100% з ним згідний. Пол Маліняджи не програв цей поєдинок, він був зайнятий, більше працював, більше викидав ударів, комбінував, і головне він ЧЕМПІОН і він був у ДОМА, і не йому потрібно було доказувати публіці, чому він приїхав у Бруклін і по що!
Всі твердження, версії і т.д. це лише моя точка зору, і її можна оспорювати! Мир Всім!
Фото  з офіційного сайту телеканалу SHOWTIME http://sports.sho.com/photosets/540
Photos by: Tom Casino & Esther Lin / SHOWTIME

Коментарі