Бронер vs. Майдана - UPSET РОКУ!

Оце то Майдана натворив!!! Я був у шоці! Це 100% апсет року! Хто б міг подумати що простий рубака з Аргентини може влаштувати побиття для зіркового Едрієна Бронера
Схоже на те що з номінацією "Поєдинок року" я поспішив, Маркос Майдана вирішив що роль аутсайдера йому набридла і він влаштував нам апсет року, а в ролі невдахи виступає Едрієн Бронер. Поєдинок насправді поступається для Бредлі-Проводніков, про поєдинок року я пожартував, але поєдинок був один за найкращих по накалу!
Едрієн Бронер не той боксер за яким "стоїть" публіка, за якого вона боліє, публіка не любить Едрієна. Мій друг, з яким я дивився цей бій, ніколи не бачив Бронера на ринзі, він про нього даже не чув, але не встиг Едрієн Бронер вийти на ринг, а мій друг вже бажав йому поразки! Ті кому більш-менш відомий Едрієн Бронер розуміють чому. The Problem/Проблема(прізвисько в ринзі для Бронера) дуже схожий на Мейвезера молодшого не лише в ринзі, а і поза рингом. Постійні образи суперників, показуха, понти(вибачаюся за жаргон), зазнайство, випромінювання самовпевненості ітд це все про Едрієна. Звичайно ніхто б на нього і уваги не звернув якби не талант. Щось похоже з Хеєм і Мохамедом Алі, і не похоже з Чисорою і іншими говорливими боксерами які крім образ білше нічого не вміють! Схожість в ринзі Бронера з Мейвезером мл. полягає в тому, що в них схожі стійки і манери боксування, а точніше shoulder roll - плече що вертиться. Бронер насідає на праву ногу і високо виставляє ліве плечепле, об яке розбиваються атаки суперників. Виходить праве плече значно нижчи за ліве. Плюс робота корпусом, і в такому положені дуже важко суперникам влучно пробивати. 
Майдана зліва Бронер зправа
Цей захід було організовано 14-го грудня теле-гігантом SHOWTIME і промоутерською компанією Оскара де ла Хойя, місце проведення, якщо пам'ять не зраджує, Аламодом, що в Сан Антоніо Техас США. До поєдинку не прогнозувалося нічого подібного, всі розуміли хто такий Майдана, що він нокаутер, агресор ітд. але всерйоз ніхто в це не вірив, ну майже ніхто, я принаймі точно, Едрієн Бронер - молодша копія Флойда Мейвезера молодшого, вже змусив звикнути нас до того що його суперники безпорадні проти його захисту. Очевидно Маркос був іншої думки. Від відпочатку почав агресивно атакувати і... о диво!! вже перші удари почали проходити!! Вже в другому раунді Бронер побував в нокдауні, це був шок! я так підскочив, що ледь не впав, я бачив багато нокдаунів, і знаю що головне не те як боксер падає, а те як він піднімається. Едрієн Бронер піднімався на резинових ногах, ноги в нього підкошувалися, і саме в цей момент я ледь не розбив собі голову. Далі був ще нокдаун, і загалом правомірна перемога за очками Маркоса Рене Майдани, який мало не в кожному раунді потрясав свого зіркового на шість років молодшого опонента. Таким чином Маркос став чемпіоном світу! На мою думку велика заслуга в цьому тренера Роберта Гарсія(дядько відомого Майкі Гарсія), і не в останню чергу Алекса Аріза - тренера по фіз. підготовці, вигнаний Фредді Роучом з табору Манні Пакьяо. Все правильно робив Майдана, наносив багато ударів, комбінував, пресингував, в таких випадках задумуєшся про виносливість. Питання виносливості виникло в мене вже в третьому раунді, мені стало цікаво наскільки довго так зможе Маркос? як виявилося, зусиллями Алекса Арізи, 11 раундів, в останьому Маркос був дуже виснажений, але раунд вистояв, сам при тому влучав. Вкотре Роберт Гарсія довів що він найкращий тренер 2013 року.
Маркос Рене Майдана
В чому причина поразки Бронера? Можливо в тому що він завжди занадто довго розігрівається(Флойд також, але не так пасивно, і не так довго). Знаючи це Майдана почав свій пресинг з перших секунд, викидуючи різноманітні  удари. Можливо Едрієн не дооцінив Маркоса, оскільки той програв всі важливі поєдинки у своїй кар'єрі: vs. Андрій Котельник, львів'янин перший завдав поразку для аргентинця у 2009 році, vs. Амір Хан 2010, vs. Девон Александер у 2012 році, ця поразка була остання. Хоч Майдана і програв для цих боксерів, але він змагався як лев, оце потрібно було враховувати для Едрієна. Можливо важкий нокдаун в другому раунді теж посприяв цьому. Чесно кажучи досі не можу повірити в те що трапилося! Тому що Бронер крім захисних рухів, дуже добре атакує, його удари блискавичні, дуже короткі і потужні, але 14 грудня цього не хватило, це не був день Едрієна Бронера, це був день тріумфу Макроса Майдани. В чому ж проблема Бронера? Чому при тому що стилі Мейвезера і Бронера схожі, Едрієн програв? Причина в рефлексах, вони в Флойда унікальні, а ще причина в ногах, при небезпеці Флойд за якусь секунду вже в іншому кінці рингу, а Бронер розраховує на роботу корпусом, не зручну стійку, і свій талант. Як висновок Едрієн Бронер не Флойд Мейвезер молодший! Щоб дійти до цього висновку не потрібно було Бронеру програвати, це було зрозуміло і раньше, але те що 3-ох разовий чемпіон "Проблема" Едрієн Бронер розгромно програє для Майдани вірилося важко. Чесно кажучи я напередодні казав для свого друга що поєдинок не буде дуже цікавим, тому що Бронер не дозволить для Маркоса нав'язати свій план на бій. Я помилився.
Бій був яскравим і видовищним, гідний бути номінантом на бій року! Рекомендую подивитися всім.
P.S: в найближчий час планується публікація про Андре Уорда! І доповнення до статті про "Кращі фільми присвячені боксу", я переглянув фільм який вартий того щоб попасти до списку кращих фільмів про бокс!
Merry Christmas!
Фото взято з офіційного сайту телеканалу SHOWTIME http://sports.sho.com

Коментарі