Флойд Мейвезер переміг Канело Альвареза

14 вересня король pound for pound Флойд Мейвезер молодший(45-0, 26 КО) здобув чергову перемогу, над Канело Альварезом. В цьому поєдинку Флойд Мейвезер молодший показав рівень найкращого боксера сучасності, а Канело Альварез(42-1-1, 30 КО)... теж показав свій рівень, і не більше. Сам по собі бій був не поганий, для любителів гарячих обмінів ударами, не варто дивитися цей поєдинок, але для тих кого цікавить бокс, де головне правило: «не дай себе вдарити», цей поєдинок, без сумніву їжа для роздумів. В ринзі Мейвезер добре володіє багатьма навиками, і захист в першу чергу. Прев'ю цього бою в моїй статті "Mayweather-Alvarez: ПОЧАЛОСЯ!"
Взагалі то переможців не судять, але не в цьому випадку. Флойд Мейвезер мл. найкращий боксер сучасності, і на мою думку не лише сучасності! Я вважаю що «Money» Мейвезер є найкращим боксером всіх часів і народів, незалежно від вагових дивізіонів – pound for pound King, for All Times!!! І саме по цим причинам, можна обійти правило «переможців не судять». В цьому поєдинку причепитися не має до чого, Мейвезер все зробив «чисто», я люблю такий бокс, на обличчі у Флойда не було жодної подряпини чи синця, таке враження ніби він в булочну сходив, а не провів 12 раундів на ринзі!
Як відомо цей поєдинок було показано медіа гігантом, телеканалом SHOWTIME PPV, де Флойд заробив рекордний гонорар, «чистими» десь 45 млн. плюс Канело теж получив солідну плату, в розмірі приблизно 10 млн. доларів, і щоб покрити такий великий призовий фонд потрібен був дуже хороший андеркарт, і звичайно велика ціна за перегляд(PPV), в розрахунку на велику кількість покупок трансляцій, все це тут було. З одного вечора боксу можна писати дві, а то і три статті! Крім Мейвезер vs. Альварез, були ще такі поєдинки: Іше Сміт - Карлос Моліна, і Денні Гарсія - Лукас Матіссе. Особливо цікаве протистояння Гарсія vs. Матіссе –це ж, готовий мейн івент, тобто головна подія. Для мене 14-го вересня було свято боксу! А що було ще приємнішим, це показ цього, причому цілого вечора боксу, на телеканалі «X SPORT». Ще декілька моментів на рахунок цього бою, і я буду переходити до головного питання, а саме, «як старість відбивається на рефлексах Флойда Мейвезера мл.?» Поєдинок Мейвезер-Альварез проходив у договірній вазі, таке трапляється коли зустрічаються боксери з різних вагових дивізіонів, а особливо коли ніхто не хоче поступатися і переходити у вагу суперника, кожен хоче виступати у максимально зручній для себе вазі. В таких випадках бій влаштовують в договірній вазі, зазвичай посередині. Так от договірна вага цього поєдинку це, 68 кг між light middleweight  & welterweight. Це повинно було зробити рівні умови для обох боксерів, але я гадаю для Канело Альвареза це було більш вигідно, він молодий, а молодим робота з власною вагою дається легше. Незважаючи на те що Канело за день набрав свою робочу вагу, а Флойд скинув декілька кг., і ввійшов у свою, тобто Альварез був значно важчим, бій він програв, він не зміг прорватися на свою дистанцію, а саме підійти до Флойда, пресингувати, замкнути його в канатах. А Флойд тим часом зміг кружляти навколо Сауля, і влучати швидкими джебами, і короткими комбінаціями. Я вирішив не описувати детально сам поєдинок, він дуже схожий на попередні. Скажу лише про казус, інакше це не назвеш, який відбувся коли Джиммі Леннон мл. сказав, «ми маємо рішення більшістю суддів», було цікаво дивитися на обличчя Флойда, всі думали що буде одноголосне рішення суддів, тому що перемога Мейвезера була без заперечна! Один суддя, Сі Джей Росс дав нічию 114-114, а двоє інших 116-112 і 117-111 для Флойда. Тренером Флойда молодшого, був його батько, Флойд Мейвезер старший. Флойд ст. тренував сина лише в юності, з юності і до тепер, Мейвезера молодшого тренував Роджер Мейвезер, дядько Флойда молодшого, і брат Флойда старшого. Там ще один брат є, теж тренер, але це вже інша історія.
А тепер я продовжу свою улюблену пісеньку, про те що Флойд Мейвезер вже не такий як раніше! Я дивуюся чому про це ще ніхто не заговорив? ні в Україні, ні в Росії, і що мене дивує ні в США. Я почав замічати спад ще у бою Флойда з Віктором Ортізом, тоді я просто зауважив що щось не так, тепер чітко видно що Флойд Мейвезер молодший, вже не такий як раніше! Зараз вже не має резону це оспорювати, і справа не лише у договірній вазі, Флойд раніше виступав у  light middleweight, до 69,9 кг коли змагався з Оскаром де ла Хойя, і він там демонстрував всі свої трюки, спеціально застоювався біля канатів, і працюючи корпусом, ухилявся від ударів Оскара, це була фантастика, удари сипалися на Флойда, лише при повільному відео повторі було видно що удари Оскара не влучали, а пролітали в міліметрах від голови Флойда! Зараз, в цьому поєдинку таких трюків не було. Раніше Флойд зближується, наносить удар, і відходить недоторканим, зараз Флойд зближується, наносить удар, і відступаючи получає удари по плечах, спині, блоку. Це означає що у Флойда вже не такі швидкі рефлекси, як раніше, теж саме з роботою корпусом, її в захисті стало менше, і вона не була такою як раніше. І ще мені показалося, що ручна швидкість Мейвезера не така блискавична як раніше. Звичайно багато що можна списати на суперника, як відомо боксер виступає настільки добре, наскільки йому дозволяє другий, тобто суперник. Але я вважаю що не у Флойда Мейвезера молодшого, тут все навпаки, суперники Флойда працюють саме так, як їм це дозволяє робити сам Флойд. Так що, я рахую мої висновки на рахунок: як старість впливає на Флойда Мейвезера, вірними! І я пишаюся тим, що замітив це одним з перших, просто багато експертів не озвучують своїх радикальних теорій.
Хотів би сказати ще на рахунок коментаторів на нашому ТБ, і на російському також! Бокс це не балет, чи футбол, де за пару років можна не погано розбиратися в цьому чи іншому виді спорту. В боксі можна і за 5 років не навчитися правильно його бачити! Так і наші коментатори, статистики і аналітики вони наковталися, і вважають що розбираються в боксі. Вони просто елементарно не можу відобразити що відбувається на ринзі, коли картина поєдинку міняється, вони цього можуть не помітити. Мені важко описати їхню роботу. Раніше на телеканалі «Інтер» в студію експертів, запрошували автогонщиків, комедіантів і музикантів! Таке враження що такі ж люди сидять в коментаторських, і коментують бокс! Коли я кажу «вони», це я маю на увазі всіх коментаторів України і Росії, окрім В.І.Гендліна старшого –якого я поважаю, і вважаю одним з найкращих експертів в сфері боксу, і гідного Зали Слави Боксу!!!
Всі поєдинки Флойда Мейвезера можна розпізнати, даже не знаючи про учасників двобою, для цього достатньо лише показати натовп. Поєдинки Флойда Мейвезера викликають великий інтерес не лише у любителів боксу, чи експертів, та і голлівудських зірок, музикантів і інших знаменитостей також! Взагалі то, на бокс ходять знаменитості, але на поєдинках Флойда Мейвезера їх найбільше! Мир Всім!
Всі фото з офіційного сайту SHOWTIME http://sports.sho.com

Коментарі